34.8 C
București
duminică, 21 iulie 2024
AcasăSpecial44 de suspecți, între care și persoane care ar fi plănuit atacuri...

44 de suspecți, între care și persoane care ar fi plănuit atacuri teroriste, reținuți în Turcia

44 de persoane, între care și suspecți care ar fi plănuit atacuri sinucigașe cu bombă la Istanbul, au fost reținute, în Turcia, în cadrul unei operațiuni antiteroriste, informează Agerpres.

„Unul dintre suspecții reținuți în timpul operațiunii a desfășurat activități de recunoaștere înainte de atacul din decembrie 2016 și a sărit din mașină cu puțin timp înainte înainte ca bomba să fie detonată”, a declarat guvernatorul Istanbulului, Vasip Sahin.

Celălalt suspect arestat a fost identificat ca fiind organizatorul atacului din iulie 2016 împotriva unui autobuz al poliției, în care cel puțin 11 persoane au fost ucise, inclusiv civili și ofițeri de poliție, iar 36 de persoane au fost rănite.

Două bombe, una plasată într-o mașină și alta prinsă de atacatorul ucigaș, au explodat în afara stadionului clubului de fotbal Besiktas, în centrul Istanbulului, la 10 decembrie 2016, ucigând 44 de oameni și rănind 155. Șoimii Libertății din Kurdistan (TAK), grupare disidentă din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a revendicat ambele atacuri.

PKK, considerată organizație teroristă de Turcia, UE și SUA, conduce de trei decenii o mișcare de insurgență în Turcia, în timpul căreia mai mult de 40.000 de persoane și-au pierdut viața.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă