13.5 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăEconomieEconomie internăFirmele de păcănele preferă să funcționeze acolo unde legea le interzicea acest...

Firmele de păcănele preferă să funcționeze acolo unde legea le interzicea acest lucru

Cu multe firme chinuindu-se să constituie, după caz, garanția de 500.000, 800.000 sau de 1.000.000 de euro, restricționarea funcționării aparatelor la sate și în comune mici le tulbură existența, potrivit playresponsibly.ro.

Legea a intrat în vigoare pe 28 aprilie, dar în provincie se înregistrează încă multe locații deschise cu păcănele în localități sub 15.000 de oameni.

Sunt firme posesoare de licență care dețin aparate (direct sau prin colaborări) preponderent în astfel de zone.

Dacă le-ar trage pe dreapta, ar falimenta pe motiv că nu ar scoate venituri suficiente ca să poată achita dările pentru continuarea activității.

Iar altele, care nu au puncte de lucru în localitățile de peste 15.000 de locuitori, ar coborî sub bariera de 75 de sloturi, condiție obligatorie pentru păstrarea licenței.

„Dacă nu le lăsăm să meargă, nu am avea bani să plătim taxele pe 25 mai. Drama va fi că avem gajate casele și mașinile pentru garanție, așa că unii vor fi pe buza prăpastiei”, este justificarea lor.

În piață există informația că Ștefan Gabriel, administrat la Raltex-Conti SRL, firmă căreia i-a fost revocată licența pe 13 martie, deși reușise să strângă garanția, ar fi suferit un șoc care i-ar fi pus viața în pericol (redacția a contactat compania, dar n-a reușit să discute cu șeful firmei cu sediul în Dâmbovița).

Pedeapsa revocării licenței se aplică și dacă firmele vor fi prinse cu aparatele în priză în localitățile sub 15.000 de locuitori.

Astfel, cum sancțiunea este identică, pierderea licenței, este de preferat să meargă în faliment cu buzunarele pline decât respectând legea.

În replică, operatorii mari, care operează la orașe și despre care concurența spune că au fost avantajați de legea lui Simonis, preferă să treacă neobservați în această perioadă.

Calculele lor sunt simple și se explică de ce stau la cutie: „Dacă autoritățile constată că legea nu și-a atins scopul și că, electoral, totul li s-a întors în față, este posibil să asistăm la mărirea pedepselor pe ultima sută de metri înainte de alegeri, adică la eliminarea aparatelor și din orașele mari”.

Alfred Simonis avertisment pentru cei care intervin pentru “a discuta legea anti-păcănele”

Preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor, social-democratul Alfred Simonis, a transmis, joi, un avertisment celor care încearcă să intervină prin interpuşi pentru “a discuta legea anti-păcănele” cu iniţiatorii PSD ai proiectului de lege care interzice jocurile de noroc în anumite spaţii, potrivit agerpres.ro.

Simonis, care este preşedintele PSD Timiş, a subliniat că va depune plângere la Parchet împotriva oricui îl va mai aborda pe acest subiect prin intermediul lobby-iştilor.

“Transmit un mesaj ferm şi clar, chiar un avertisment, atât pentru cei care transmit ameninţări pentru că avem curaj să ne luăm la trântă cu această mafie a pariurilor, a jocurilor de noroc. În primul rând că nu ne intimidează; eu nu mă las intimidat. Dar vreau să transmit un avertisment extrem de ferm şi pentru cei care ne caută prin interpuşi, care fac lobby şi ne spun cât de mult pierde bugetul de stat sau cum ar vrea să se întâlnească cu noi să discute legea. Proiectul este discutat în comisii, la Parlament, va fi discutat doar în comisii la Parlament şi în plenul Parlamentului. De azi înainte, cine îşi mai permite să transmită oferte prin intermediul unor lobby-işti să ştie că voi depune plângere la Parchet de fiecare dată când cineva mă va aborda pe acest subiect. Nu sunt un obişnuit al delaţiunilor şi al plângerilor penale, dar dacă cineva îşi mai permite să mă caute, din partea oricui din această industrie, voi face plângere la Parchet”, a declarat Alfred Simonis într-o conferinţă de presă.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...

Reuniunea partidelor de extremă dreapta de la Madrid: 9 iunie o zi de eliberare și de speranță

Javier Milei, Giorgia Meloni și Marine Le Pen au participat duminica trecută la reuniunea liderilor de extremă dreapta din europa care a avut loc...

Israelul face un abuz grav asupra Associated Press: i-a închis transmisiunea în direct a acesteia pe tema evenimentelor din Fâşia Gaza

Associated Press a anunţat că oficiali israelieni au confiscat o cameră video şi echipament de emisie aparţinând agenţiei de presă şi au închis transmisiunea...
Ultima oră
Pe aceeași temă