19.6 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăInternaționalNetanyahu merge înainte: Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah

Netanyahu merge înainte: Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a spus că Israelul va face „ceea ce este necesar” în Rafah, în ciuda opoziției internaționale față de un astfel de plan. Declarația a fost făcută pentru un post de televiziune din SUA. Americanii sunt printre cei care se opun planului privind Rafah, potrivit jurnalul.ro.

Premierul Benjamin Netanyahu a recunoscut că Israelul și SUA au opinii diferite.

„Noi (Israelul și SUA) avem un dezacord cu privire la Gaza – mai degrabă, la Rafah”, a spus el pentru postul american MSNBC, potrivit Sky News.

„Dar trebuie să facem ceea ce trebuie să facem. Și, știi, uneori trebuie să… trebuie doar să faci ceea ce este necesar pentru a-ți asigura supraviețuirea și viitorul. Nu putem continua în viitor, lăsând Hamas să controleze Gaza”, a adăugat premierul israelian.

Mai multe informații apărute miercuri sugerează că SUA vor continua să acorde pachetul militar în valoare de 1 miliard de dolari pentru Israel, în ciuda faptului că Joe Biden a amenințat cu sistarea acestuia în cazul unei operațiuni la Rafah.

În ultimele zile la periferiile orașului din sudul Fâșiei Gaza s-au dat lupte grele.

Armata israeliană a început evacuarea civililor din Rafah, înaintea unei posibile ofensive

Armata israeliană a început evacuarea civililor din orașul Rafah, aflat în sudul Fâșiei Gaza, aparent în cadrul pregătirilor pentru o operațiune militară în această zonă.

Presa din Israel relatează că sunt evacuați civilii palestinieni din zona de est a orașului Rafah. Acțiunea pentru mutarea civililor ar fi început în dimineața de luni, 6 mai 2024. Civilii sunt duși într-o “zonă umanitară” aflată în cartierele al-Mawasi și Khan Younis, din sudul Fâșiei Gaza.

Luni dimineață, armata israeliană (Israel Defense Forces – IDF) a împrăștiat manifeste și a difuzat instrucțiuni, prin mesaje SMS și prin apeluri telefonice, în care preciza ce zone trebuie să fie evacuate și ce trasee trebuie să fie urmate de civili pentru a ajunge în “zona umanitară”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ciucă, despre salariul minim: S-a stabilit ca această mărire să fie de 400 de lei, cu menţiunea că 300 de lei să rămână sumă...

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat că decizia pentru mărirea salariului minim este luată, adăugând că este nevoie de sprijinirea mediului de afaceri. Nicolae Ciucă...

Motocoasele electrice: Soluția ideală pentru întreținerea grădinii tale

Motocoasele electrice și trimmerele sunt instrumente esențiale pentru întreținerea eficientă a grădinilor și a spațiilor verzi. Acestea sunt concepute pentru a oferi o soluție...

Transumanismul și inteligența artificială

Caracterizat sintetic, umanismul este concepția care-și asumă centralitatea omului în univers și îndeamnă la acțiuni de sprijinire a oamenilor, de eliberare și emancipare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă