14.3 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Vrancea, jafuri ca la Sinești

Potrivit Poliţiei Vrancea, au fost reclamate într-o singură zi, luni, două cazuri de furturi prin „metoda Sineşti”. Hoţii au tăiat cauciucurile unor maşini şi apoi au furat bunuri din interiorul autoturismelor în timp ce şoferii erau neatenţi, preocupaţi să schimbe roata.

Primul caz a fost înregistrat în parcarea unui supermarket din municipiul Focşani, iar în timp ce şoferul schimba o roată, i-au fost furaţi bani, dar şi carduri şi actele.

„Poliţia municipiului Focşani a fost sesizată de către un bărbat cu privire la faptul că (…) în timp ce se afla în parcarea unui supermarket de pe raza municipiului, o persoană necunoscută i-a sustras din auto o borsetă în care se aflau bani, documentele personale, mai multe carduri şi alte bunuri. De asemenea, persoana vătămată a precizat că furtul ar fi fost săvârşit în timp ce încerca să schimbe o roată a autoturismului, aflat pe pană”, a transmis, marţi, Poliţia Vrancea.

Al doilea caz s-a produs într-o localitate situată pe Drumul European 85.

„Poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Gugeşti au fost sesizaţi despre faptul că persoane necunoscute au sustras o borsetă care conţinea bani şi documente, dintr-un autoturism ce se afla staţionat pe marginea drumului european DN2/E85, pe raza comunei Slobozia Bradului. Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit că furtul ar fi fost comis prin acelaşi mod de operare, respectiv prin înţeparea anvelopei”, au mai arătat reprezentanţii Poliţiei Vrancea.

Poliţiştii fac anchetă pentru identificarea făptaşilor şi tragerea lor la răspundere. Aceştia vor fi cercetaţi pentru furt şi distrugere.

Un şofer a povestit Facebook cum a ajuns victima unei tâlhării, în ziua de 1 Mai, chiar în timp ce se afla alături de copii în autoturismul său parcat într-o benzinărie dintre Buzău şi Bucureşti. Bărbatul povesteşte că i s-au tăiat cauciucurile maşinii fiind nevoit să sune la 112 pentru ajutor. O anchetă a fost declanşată la nivelul IPJ Ialomiţa şi a Poliţiei Sineşti.

Poliţia Română a anunţat, luni, că, în urma cazurilor de la Sineşti, a fost propusă conducerii MAI declanşarea cercetării prealabile faţă de şeful IPJ Ialomiţa şi de alţi opt poliţişti din cadrul Inspectoratului.

De la începutul anului până în prezent, pe raza judeţului Ialomiţa, au fost înregistrate 61 de infracţiuni de furt din maşini, fiind luate măsuri preventive împotriva a opt persoane.

Ultima oră
Pe aceeași temă