Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Daniel Zamfir: "Am ascultat dramele unora care s-au sinucis din cauza dobânzilor la credite”

Senatorul liberal Daniel Zamfir a vorbit în emisiunea „Punctul de întâlnire”, de la Antena 3, despre modalitatea în care unele instituții nebancare sau bancare se raportează la cetățean.

Share

Iulian Budușan 0 comentarii

Actualizat: 21.02.2018 - 20:09

Senatorul a vorbit despre cele două inițiative ale sale. „E vorba de plafonarea dobânzilor la credite, este un proiect de lege care a trecut de comisiile din Senat, iar al doilea proiect de lege privește reintroducerea în Legislație a retractului litigios”, a spus Daniel Zamfir.

Zamfir a prezentat un acord pe care l-a făcut o bancă cu o firmă de recuperare. „Dramele sunt uriașe. Problema este pe diferența de 90%, datorie pusă în cârca debitorului”. 

 Senatorul a prezentat și câteva cazuri incredibile ale unor oameni care au credite și și-au distrus viața.

„La legea dării în plată eu am intrat în contact cu 30 de mii de oameni care mi-au spus dramele lor, m-au încărcat pe viață. Oamenii ăștia s-au constituit într-un grup al românilor cu credite în franci elvețieni. Un om care ia 37 de mii de franci, plătește patru ani de zile, i se execută casa pentru că nu a putut să plătească și după se trezește cu o datorie de 52 de mii”, a explicat Daniel Zamfir. 

Concret, Zamfir vrea ca această limitare a dobânzilor să nu îi mai defovorizeze pe români. „Vreau să fac ca cetățeanul să ia credite, în condițiile în care iau și cetățenii europeni”.

Comentarii

loading...