24.9 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Cluj: UBB protestează faţă de repartizarea locurilor bugetate pentru Admiterea 2018

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Agerpres, solicitarea vine în contextul scăderii numărului de locuri bugetate repartizate de Ministerul Educaţiei Naţionale pentru admiterea din acest an, în ciuda rezultatelor foarte bune obţinute de UBB pe plan intern şi internaţional.

„Universitatea Babeş-Bolyai a avut în ultimii 5 ani o creştere semnificativă a numărului de candidaţi. Calitatea procesului educativ şi a cercetării ştiinţifice din cadrul universităţii noastre ne situează în topul universităţilor din România. În ciuda acestui fapt, observăm că Ministerul Educaţiei Naţionale a alocat universităţii noastre pentru anul universitar 2018-2019 un număr de locuri bugetate mult mai mic faţă de anii anteriori. Astfel, a scăzut cu 29 numărul de locuri la licenţă, 200 numărul de locuri la masterat şi cu 48 la doctorat faţă de anul universitar 2017-2018”, precizează conducerea UBB.

Conform sursei citate, conducerea UBB se declară nemulţumită de scăderea numărului de locuri bugetate la cele mai prestigioase universităţi din România, precizând că aceasta reprezintă o grea lovitură dată tocmai acelor universităţi care depun eforturi susţinute pentru a creşte calitatea procesului educativ şi a cercetării.

Reprezentanţii Universităţii Babeş-Bolyai mai menţionează că sunt decişi să conteste decizia Ministerului Educaţiei Naţionale şi să protesteze împotriva acesteia până când solicitările vor fi soluţionate.

Ultima oră
Pe aceeași temă