Alexandru Rafila: Spitalele nu mai fac față fluxului mare de pacienți

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, recomandă majorității unităților medicale din țară să primească pacienți infectați cu Covid-19 pentru că presiunea pe spitalele-suport este prea mare.

Share

Petronel Tudor 0 comentarii

Actualizat: 16.11.2020 - 10:46

Alexandru Rafila consideră că sistemul medical este expus în acest moment din cauza numărului mare de infectări cu Covid-19 și că este nevoie ca de urgență spitalele să-și organizeze circuite separate pentru primirea și tratarea pacienților infectați.

„Sistemul e foarte expus în momentul de faţă, fiindcă această presiune pe care nu pune cineva, dar pacienţii care se prezintă la spital trebuie trataţi, vă daţi seama că orice sistem are o limită. În condiţii de criză, de război, pentru că se poate spune că e un război cu această boală, măsurile sunt excepţionale. În ceea ce priveşte procedurile, dacă au fost îndeplinite sau nu, ele trebuie respectate categoric.”, a spus Alexandru Rafila duminică seară la Antena 3.

Reprezentantul României la OMS speră ca numărul de noi infectări zilnice să nu mai sară de 10.000 și chiar să scadă pentru că în acest ritm cât de curând toate unitățile medicale suport-Covid-19 vor fi sufocate de numărul mare de bolnavi.

Comentarii