25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportTenisNovak Djokovic a câștigat Premiul Laureus rezervat celui mai bun sportiv al...

Novak Djokovic a câștigat Premiul Laureus rezervat celui mai bun sportiv al planetei

Liderul clasamentului ATP Novak Djokovic a fost ales sportivul anului în cadrul celei de-a 25-a ceremonii a Premiilor Laureus, Oscarurile pentru sport, desfăşurată luni seara la Madrid.

Djokovic a reuşit un sezon 2023 spectaculos, în cursul căruia a ajuns la 24 de titluri de Grand Slam, după victoriile de la Australian Open, Roland Garros şi US Open.

Tenismenul sârb a cucerit pentru a cincea oară în carieră Premiul Laureus rezervat celui mai bun sportiv al planetei, pe care l-a mai primit în 2012, 2015, 2016 şi 2019.

Aitana Bonmati, câștigătoarea la feminin

La feminin, premiul rezervat celei mai bune sportive a revenit jucătoarei spaniole de fotbal Aitana Bonmati, câştigătoarea Balonului de Aur în 2023. Bonmati a fost recompensată cu această distincţie după un sezon istoric, în care a cucerit toate trofeele colective şi individuale, cu FC Barcelona şi selecţionata Spaniei.

Fotbalistul englez Jude Bellingham, jucătorul lui Real Madrid şi câştigătorul trofeului Golden Boy, a primit la rândul său premiul rezervat revelaţiei mondiale a anului, după debutul excepţional în tricoul clubului madrilen, la doar 20 de ani.

Selecţionata feminină de fotbal a Spaniei, care a cucerit două trofee majore într-un interval de doar şase luni, Cupa Mondială şi Liga Naţiunilor, a fost desemnată echipa anului.

Gimnasta americană Simone Biles a primit la rândul ei premiul Laureus rezervat „revenirii anului”, în timp ce tenismenul spaniol Rafael Nadal a fost recompensat pentru fundaţia sa şi pentru proiectele educaţionale derulate în India şi Spania.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă