13.9 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportTenisZi perfectă pentru românce la Madrid! Irina Begu și Jaqueline Cristian au...

Zi perfectă pentru românce la Madrid! Irina Begu și Jaqueline Cristian au obținut victorii importante

Irina Begu s-a calificat în turul secund al turneului WTA 1.000 de la Madrid, în timp ce Jaqueline Cristian a reuşit să acceadă pe tabloul principal al competiției din capitala Spaniei.

Begu (33 ani, 128 WTA) a învins-o în primul tur pe cehoaica Linda Fruhvirtova (18 ani, 146 WTA) cu 6-4, 7-6, după două ore şi 2 minute de joc, profitând şi de cele 6 duble greşeli ale adversarei.

Românca a fost condusă în primul set cu 3-1, dar a revenit, a egalat (3-3) şi a reuşit să se impună cu 6-4. În actul secund, Begu a condus cu 4-0, a fost egalată (4-4), a făcut un nou break şi a servit pentru meci la 5-4, Fruhvirtova a câştigat două ghemuri, însă Irina a trimis jocul în tiebreak, unde s-a impus la zero (7-0).

Pentru acest succes, Begu şi-a asigurat un cec de 30.255 de euro şi 35 de puncte WTA.

În turul al doilea, Irina Begu o va înfrunta pe americanca Madison Keys (29 ani, 20 WTA), victorioasă în singura lor confruntare, cu 6-3, 6-1, în 2016, în optimi la Miami.

Jaqueline Cristian, pe tabloul principal

Jaqueline Cristian (25 ani, 73 WTA) a dispus în ultimul tur al calificărilor de australianca Daria Saville (30 ani, 96 WTA), cu 6-4, 2-6, 6-2, după două ore şi 31 de minute.

Jaqueline şi-a asigurat un cec de 20.360 de euro şi 40 de puncte WTA.

România are acum patru jucătoare pe tabloul principal, celelalte fiind Sorana Cîrstea, care va juca direct în turul secund cu filipineza Alexandra Eala, şi Ana Bogdan, care joacă marţi contra chinezoaicei Xiyu Wang.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Tarife pe litoral de 1 Mai. A înlemnit când i-a venit nota de plată pentru 4 sucuri și mâncare

Turiștii plecați pe litoralul românesc în aceste zile de vacanță au parte de surprize neplăcute, mai ales când le vine nota de plată. Mulți...

Procurorul Daniel Horodniceanu a câștigat procesul cu Poliția Română, deși circula cu 170 km/h

Judecătorii au decis să îi dea câștig de cauză lui Daniel Horodniceanu, vicepreședinte al Consiliului Superior al Magistratorii (CSM), chiar dacă a fost prins...

Rețetă de Paște: Așa faci cel mai pufos cozonac

Aceasta rețetă de cozonac pufos cu nuca se caracterizează prin faptul că într-adevăr iți oferă secretele unui cozonac gustos și pufos, care nu se...
Ultima oră
Pe aceeași temă