22.9 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăPoliticăSenatoarea Șoșoacă vrea ca Ziua Independenței să fie 9 Mai, ca să...

Senatoarea Șoșoacă vrea ca Ziua Independenței să fie 9 Mai, ca să nu se confunde cu Ziua Regalității, 10 Mai

Senatoarea Diana Șoșoacă a transmis o declarație politică în care solicită “Declararea Zilei de Independență a României și votul în Parlament la data de 09 mai 1877”.

Senatoarea Șoșoacă a prezentat această cerere în Parlamentul României, în ziua de 9 mai 2023. Ea critică însă reacția pe care au avut-o parlamentarii față de solicitarea ei.

”A fost ceva de neimaginat. Refuzul intonării imnului României, apoi negocierile duse pentru intonarea acestuia, mitocănia USR care invoca lipsa vocii pentru a cânta imnul României, propunerea PSD, forțată și mizeră de a intona imnul României dar numai împreună cu imnul Europei”, menționează, într-un comunicat de presă, senatoarea Șoșoacă.

Cererea senatoarei Șoșoacă pare să aibă scopul de a separa Ziua Indepedenței de Ziua Regalității. În acest moment, ambele evenimente se sărbătoresc în România la 10 mai. Alte țări recunosc aceste două evenimente ale României tot la 10 mai. De exemplu, Ambasada Statelor Unite a transmis României un mesaj de felicitare la data de 10 mai 2023.

“Dragi prieteni,

Felicitări cu ocazia Zilei Independenței Naționale a României și Zilei Regalității!

La mulți ani, România!”, este mesajul transmis de Ambasada SUA.

Separat, România sărbătorește, în prezent, Ziua Victoriei în cel de-al doilea Război Mondial, la data de 9 mai. Premierul Ciucă a anunțat însă că a inițiat demersuri ca Ziua Victoriei să fie sărbătorită de acum înainte la 8 mai.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

VIDEO. Ciolacu, despre importanța militarilor pentru națiunea română. Ceremonii și demonstrații militare, la Buzău

Militarii reprezintă pilonii pe care se sprijină siguranţa şi suveranitatea naţiunii române, a declarat premierul Marcel Ciolacu.Şeful Executivului a participat, la Buzău, la ceremonia...

Semnal de alarmă pentru Generația X privind incidența cancerului

Curbă tot mai abruptă în statisticile privind diagnosticarea cancerului. Este cea a generației X: ei sunt cei mai afectați de cancer. În rândul celor...

VIDEO. Miko Hughes, despre cum a jucat alături de Arnold Schwarzenegger și replica care l-a făcut celebru

Miko Hughes povestește despre cum a ajuns să rostească una dintre cele mai memorabile replici din istoria filmelor anilor '90, în momentul când avea...
Ultima oră
Pe aceeași temă