Pe cine vrea Liviu Dragnea în fruntea ASF

Șeful PSD, Liviu Dragnea, l-a propus pe actualul președinte al Comisiei de Buget Finanțe a Camerei Deputaților, Leonardo Badea, pentru funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară.

Share

Roxana Petre 0 comentarii

15.05.2017 - 20:35

UPDATE 20.30: Contactat de agenţia de presă Mediafax, Leonardo Badea a declarat că nu a avut o discuţie cu preşedintele PSD pe această temă şi că va face declaraţii abia după ce va vorbi cu Liviu Dragnea.


Șeful PSD, Liviu Dragnea, l-a propus pe actualul președinte al Comisiei de Buget Finanțe a Camerei Deputaților, Leonardo Badea, pentru funcția de președinte al Autorității de Supraveghere Financiară, informează Digi24.

Potrivit sursei citate, Leonardo Badea este propunerea PSD pentru şefia Autorităţii de Supraveghere Financiară. Leonardo Badea este la al doilea mandat de parlamentar şi este preşedintele Comisiei de Buget a Camerei Deputaţilor.

În vârstă de 41 de ani, Badea are un doctorat in economie, contabilitate, dar și studii în domeniul securității la Institutul diplomatic român, la Colegiul National de Apărare. Astfel, el i-ar putea lua locul lui Mișu Negrițoiu, la conducerea ASF, după ce acesta a fost destituit de Parlament, în urmă cu o săptămână.

Citește și:


 PSD și PNL și-au dat mâna ca să scape de groparul asigurărilor, Mișu Negrițoiu, din fruntea ASF. Pentru susținerea în Parlament, liberalii primesc posturi la BNR, ANRE, Curtea de Conturi și CNSAS

Președintele ASF a fost, în sfârșit, revocat după ce Liviu Dragnea s-a asigurat de sprijinul unei părți a PNL pentru a contracara dezertările din coaliția majoritară. Liberalii au primit la schimb posturi în BNR (Eugen Nicolăescu) sau ANRE (Teodor Atanasiu).

 Mișu Negrițoiu a fost revocat de Parlament din fruntea ASF. Ieri, a amenințat că va contesta decizia revocării la Curtea Constituțională. Ce lasă în urmă Negrițoiu la Autoritatea de Supraveghere Financiară

Mișu Negrițoiu a fost revocat de Parlament din postul de președinte al Autorității pentru Supraveghere Financiară (ASF). În favoarea revocării au votat 238 de parlamentari, iar împotrivă nu a fost niciun vot.

Negrițoiu s-a legat de scaunul ASF. După ce a închis abuziv două companii și a distrus piața asigurărilor, pozează în victimă

Acuzat că a trimis în faliment societatea Astra Asigurări și că a generat, astfel, cea mai mare creștere de prețuri din istoria pieței asigurărilor, președintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) afirmă că revocarea sa din funcție, așteptată să se întâmple astăzi, ar fi un abuz din partea autorităților.

 

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...