13.9 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportNepoata care a votat impotriva Codului Fiscal lucreaza la "Spalarea Banilor"

Nepoata care a votat impotriva Codului Fiscal lucreaza la “Spalarea Banilor”

Biroul Permanent al Senatului va analiza in prima sa sedinta cazul fara precedent, de o gravitate extrema, inregistrat in sedinta de plen de miercuri, cand o “nepoata” a senatorului PNL Norica Nicolai a votat impotriva modificarii Codului Fiscal. Grupul PRM din Camera superioara a speculat deja penibilul situatiei, cerand, ieri, sanctionarea parlamentarului liberal.

Pana cand se va hotari daca si ce sanctiuni va primi senatorul liberal, s-a aflat insa cine este “nepotica” si s-a elucidat modul in care ea a ajuns in sedinta de plen. Conform bonului de intrare cu numarul 919 din data de 26 aprilie 2006, intocmit de serviciul specializat de paza al Parlamentului, femeia a fost lasata in cladire la invitatia personala a Noricai Nicolai. Chestorul liberal Paul Pacuraru a negat, ieri, ca grupul parlamentar al Aliantei D.A. ar fi avut vreo legatura cu persoana respectiva sau cu accesul acesteia in sala de plen.

Baza cat cuprinde

“Dupa matusa Tamara a venit si nepoata Aliantei”, radea pesedistul Serban Nicolae in foaierul salii de plen. Si dincolo de usile inchise, adica in timpul sedintei, glumele si apropourile s-au tinut lant. “Distinsa noastra colega (senatorul Norica Nicolai – n.r.) ne sfideaza prin absenta… poate ca are grija de nepoata, ii pregateste lapticul, la ora asta”, chicotea de la microfon peremistul Gheorghe Funar. Ironiile au venit insa in “foc incrucisat”, din toate partile. Nici macar colegii liberali nu s-au putut abtine. “Am inteles ca domnisoara ar vrea sa se angajeze consilier la cabinetul domnului Funar pentru ca are niste initiative legislative foarte interesante”, a spus Puiu Hasotti, liderul grupului Aliantei D.A., intrat si el in jocul “de-a nepoata”. Raspunsul a venit prompt din partea grupului PRM: “Este foarte tentanta oferta, dar Guvernul a blocat prin ordonanta posturile. Vom analiza la grup cand se deblocheaza aceste posturi”. Chiar si presedintele de sedinta, Doru Ioan Taracila, nu s-a putut abtine sa nu arunce glume de la prezidiu. Cand a ajuns la un proiect de lege semnat de Norica Nicolai, Taracila a constatat ca sunt goale bancile rezervate initiatorilor si a comentat amuzat: “Probabil ca nepoata nu a invatat sa si sustina proiectele de lege!”.

Amprentarea alesilor

Senatorul Paul Pacuraru ne-a declarat, ieri, ca nu se impune dezbaterea cazului in cadrul forurilor de conducere ale PNL deoarece gestul Noricai Nicolai nu are implicatii politice. Pe o pozitie diametral opusa se situeaza insa fostul ministru al Justitiei, liberalul Valeriu Stoica. El a apreciat ca, daca relatarile presei despre incident sunt exacte, senatorul Nicolai are “o problema foarte grava”. “Sper sa nu fie exacte relatarile presei, dar daca faptele se confirma, o asemenea atitudine trebuie sa atraga discutii atat in Camera de resort, cat si in PNL”, a afirmat Stoica. Institutul pentru Politici Publice doreste “adaugarea la aparatul de vot a unei functii suplimentare de scanare a amprentei degetului fiecarui parlamentar”, ceea ce va face ca, in momentul apasarii butoanelor, sa fie “citita” amprenta persoanei si comparata cu cea din baza de date, in functie de rezultatul compararii urmand a fi acceptat sau nu votul.
Monica Macovei: “Cred ca in primul rand trebuie verificata aceasta fapta in raport cu regulamentul Senatului, iar Comisia juridica, de numiri, disciplina si imunitati sa ia masuri, sa cerceteze aceasta situatie (votul nepoatei lui Nicolai – n.n.). Este inadmisibil ceea ce s-a intamplat si acest lucru face parte din acele evenimente pe care Senatul si le produce singur si duc la scaderea imaginii si a increderii institutiei in ochii opiniei publice”.

Cele mai citite

Rețetă de Conopidă la Cuptor

Ingrediente o conopidă mare (aproximatic 2 kg) 400 g de smântână cu 12% grăsime 230 g cașcaval 2 ouă o bucată mică de unt necesară pentru a unge vasul pentru cuptor o...

Premierul spaniol Pedro Sanchez ia o pauză de la îndatoririle publice: „ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”

„ Am nevoie să mă opresc şi să mă gândesc”, a spus Sanchez într-o scrisoare împărtăşită pe contul său de pe platforma X. „Am...

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....
Ultima oră
Pe aceeași temă