16.3 C
București
joi, 23 septembrie 2021

PNL continuă politizarea masivă a învățământului românesc

Acum vedem exact ceea ce ne așteptam să vedem, încă de atunci: că șeful statului și PNL au aruncat în populație doar cu vorbe demagogice.

PNL USR PLUS fac în Educație exact ce au făcut toate guvernările din ultimii mai bine de treizeci de ani: politizare masivă a sistemului de învățământ, la toate nivelurile.

Liberalii sunt însă cei mai înfometați de posturi la nivel local și acționează ferm, de când au obținut puterea, pentru a instala servitori de partid la conducerea tuturor inspectoratelor școlare din teritoriu (acolo unde nu apucase să-i instaleze Monica Anisie) și în fruntea tuturor unităților de învățământ preuniversitar.

Contrar Legii Educației Naționale, direcțiunile unităților de învățământ și conducerile inspectoratelor școlare nu sunt schimbate în urma rezultatelor concursurilor de manageri în domeniu, ci strict pe criterii politice.

Mai mulți cititori ai cotidianului național “România liberă” au adresat întrebarea: de ce inspectoratele școlare nu postează pe site-urile lor, în timp real, numele noilor directori de unități de învățământ instalați în funcție?

Răspunsul este evident: pentru că se încearcă mascarea politizării.

Se pot ascunde aceste manevre poate de mass-media, dar nu de comunitatea școlară.

Am văzut deja proteste într-o comună, unde directorul școlii, de care comunitatea era mulțumită, pentru că îmbunătățise imaginea unității, a fost schimbat din funcție, invocându-se lipsa performanței, dar, în esență, doar pentru că nu era membru PNL.

Nu am văzut însă o reacție a ministrului Sorin Cîmpeanu.

Predecesoarea acestuia, Monica Anisie a schimbat cu mare viteză aproape toate conducerile inspectoratelor școlare, ceea ce a condus la un număr record de directori de unități de învățământ schimbați.

Este dezamăgitor să vedem deja că Sorin Cîmpeanu continuă acest proces toxic pentru școala românească.

Ministrul Educației, dacă vrea să îmbunătățească situația din sistem, trebuie să calmeze foametea de funcții a liberalilor din teritoriu.

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu-Mihail Mușoiu scrie în presa centrală din anul 2008. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar, a absolvit FJSC și deține un master în Științele Comunicării.
Ultima oră
Pe aceeași temă