18.7 C
București
sâmbătă, 4 mai 2024
AcasăSportFotbalGafa lui Târnovanu amână fiesta FCSB-ului! Meciul cu Farul se joacă cu...

Gafa lui Târnovanu amână fiesta FCSB-ului! Meciul cu Farul se joacă cu titlul pe masă

FCSB a remizat în deplasare cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, scor 2-2, în etapa a șasea din play-off, și trebuie să mai aștepte pentru a celebra câștigarea titlului.

După nouă ani de așteptare, în care s-a luptat de fiecare dată pentru campionat, dar de cele mai multe ori a încheiat pe poziția secundă, FCSB va câștiga, cel mai probabil, un nou titlu în Liga 1.

Roș-albaștrii au ratat șansa de a sărbători la Sfântu Gheorghe, după ce au remizat cu Sepsi OSK, 2-2, golul egalizator al gazdelor fiind marcat după o gafă comisă de portarul Ștefan Târnovanu.

Liderul a deschis scorul în minutul 9 prin Florinel Coman, servit excelent de Darius Olaru. Sepsi a replicat prin Roland Varga, maghiarul restabilind echilibrul pe tabelă la jumătatea primei reprize. Totuși, FCSB a intrat la cabine în avantaj, graţie golului marcat în minutul 34 de David Miculescu, fotbalist introdus în teren în locul lui Coman, care a acuzat o accidentare.

Rezultatul final al partidei a fost stabilit în minutul 70, după ce Târnovanu a ieșit greșit la o centrare trimisă de Ștefănescu, iar Florin Ștefan a marcat în poarta goală. După meci, goalkeeperul roș-albaștrilor și-a turnat cenușă în cap pentru gafa comisă. „Amânăm titlul din cauza mea, vreau să încep prin a îmi cere scuze colegilor. Este doar vina mea, sunt două puncte pe care le-am pierdut. (…) Vom face tot posibilul să câștigăm cu Farul”, a spus Ștefan Târnovanu.

După remiza cu Sepsi, FCSB a ajuns la 46 de puncte și poate sărbători câștigarea titlului în meciul cu Farul, programat sâmbătă, pe Arena Națională. Spre deosebire de precedentele două etape, când depindea și de rezultatele adversarelor, acum roș-albaștrii sunt la mâna lor. Calculele sunt simple. Dacă se impune în fața Farului, FCSB devine matematic campioană. Chiar și un egal poate fi suficient pentru trupa lui Charalambous, în contextul în care Universitatea Craiova face maximum 4 puncte cu CFR Cluj și Rapid (n.r. partida dintre Craiova și CFR Cluj s-a disputat după închiderea ediției).

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

VIDEO. Incendiu în Berlin. A luat foc o fabrică de armament

Incendiul care a izbucnit vineri la o mare fabrică de armament din Berlin a stârnit îngrijorare și alertă în capitala Germaniei. Potrivit informațiilor furnizate...

Povestea șeicilor liberali veniți să se scalde în manelele din Dâmbovița

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru ca oamenii de rând să nu poată fi invidioși pe călătoriile președintelui Klaus Iohannis și pe cele ale președdintelui Partidului...

Un înalt oficial rus acuză NATO că se pregătește de un conflict cu Rusia

Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe al Rusiei, a afirmat sâmbătă că exercițiile militare ale NATO, numite Steadfast Defender, desfășurate pe...
Ultima oră
Pe aceeași temă