16.1 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăPoliticăMarcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate...

Marcel Ciolacu anunță construcția noului stadion Dan Păltinişanu din Timișoara. Ce capacitate va avea

Premierul Marcel Ciolacu anunță, joi, noi investiții în Timiș, respectiv construcția noului stadion Dan Păltinişanu, cu o capacitate de 30 de mii de locuri, precum și a Institutului Regional de Oncologie, care va avea 250 de paturi: „Timișul a fost văduvit mult prea mult timp de proiecte majore”, conform stiripesurse.ro.

„Am vrut să facem această ședință de Guvern la Timișoara în semn de respect pentru toți locuitorii din Timiș. Este un semnal clar pe care Guvernul României îl dă astăzi. Județul Timiș merită și are dreptul să aibă parte de investiții guvernamentale de anvergură, pe măsura contribuției pe care o are la PIB-ul României. Trebuie să spunem lucrurilor pe nume, ca în Banat: Timișul a fost văduvit mult prea mult timp de proiecte majore, deși este unul dintre polii de creștere economică ai țării. În 30 de ani, prea puțini din banii cetățenilor din Timiș s-au întors aici în investiții care să le facă viața oamenilor mai bună”, spune Marcel Ciolacu la începutul ședinței de guvern, care se desfășoară la Timișoara.

El afirmă că joi vor fi demarate procedurile pentru construirea Institutului Regional de Oncologie din Timișoara.

„Este un obiectiv foarte important pentru viețile a zeci de mii de pacienți, o investiție PNRR de peste 230 de milioane de euro. Noul institut va avea 250 de paturi și ambulatoriu integrat cu 26 cabinete medicale. Vor fi dotări de ultimă oră pentru analize de laborator, imagistică, bloc operator, terapie intensivă și centru pentru transplant. (…) Un alt proiect foarte așteptat pe plan local de zeci de mii de suporteri este construcția noului stadion de fotbal. Anul trecut, împreună cu doi timișoreni, Sorin Grindeanu și cu Alfred Simonis, m-am întâlnit cu liderii galeriei lui Poli Timișoara. Le-am promis că vom demara acest proiect și azi ne ținem de cuvânt: aprobăm indicatorii tehnico-economici pentru Stadionul din Timișoara. Va fi o arenă modernă, de 30 de mii de locuri, unde vor fi investiți peste 165 de milioane de euro”, adaugă premierul.

De asemenea, el precizează că tot joi va fi aprobat deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei cu Ungaria, la Beba Veche.

„Este un obiectiv din lunga listă de investiții în infrastructură, aflate în derulare în județul Timiș, ca de altfel în întreaga țară”, încheie Ciolacu.

Premierul Ciolacu a convocat ședința de guvern la Timișoara, unde PNL a acceptat să susțină candidatul PSD

Ședința de guvern din ziua de joi, 25 aprilie 2024, se va desfășura la Timișoara, reiese din comunicatele transmise de Guvernul României.

Programul oficial al premierului Ciolacu în ziua de 25 aprilie începe la București, la Palatul Victoria, la ora 9, printr-o întâlnire cu Jutta Urpilainen, comisar european pentru parteneriate internaționale. Imediat după aceea, premierul Ciolacu pleacă în vizită de lucru la Timișoara, unde se va desfășura și o ședință de guvern, de la ora 13. Ședința Executivului se ține la sediul Prefecturii Timiș.

De la ora 15, premierul va avea o întâlnire cu oameni de afaceri din județul Timiș, la Timișoara Convention Center.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Cătălin Șerban
Cătălin Șerban
Cătălin Șerban scrie în presă din anul 2019, iar din februarie 2021 la România Liberă. A fost director de comunicare al Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și președinte al acestei organizații. A primit din partea Casei Regale a României, în anul 2015, Medalia „Regele Mihai pentru Loialitate" pentru organizarea excelentă a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei și pentru devotamentul cu care a promovat ideile și cauza monarhică.
Cele mai citite

Ciolacu anunță că se modifică plafonul de la care se impozitează pensiile

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat, luni, că de la 1 septembrie, odată cu recalcularea pensiilor, se va modifica şi plafonul peste...

Rusia anunță că a doborât o dronă la periferia Moscovei

Rusia a anunţat luni că a doborât o dronă la periferia Moscovei şi a impus restricţii de zbor pentru mai puţin de o oră...

Adunarea Națională a Franței va dezbate un proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate

Adunarea Naţională a Franţei a lansat luni dezbaterea asupra unui proiect de lege care deschide calea sinuciderii asistate pentru bolnavii în fază terminală, relatează...
Ultima oră
Pe aceeași temă