22.3 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

„Întâlnire de gradul zero” pe șoselele din România: un urs i-a tăiat calea lui Tanczos Barna

„Azi-dimineață în drum spre București m-am întâlnit cu acest urs în localitatea Bixad, Covasna. Nu s-a speriat de mașini și nici de oamenii trecători”, anuță pe Faceboon Tanczos Barna.

El precizează că, potrivit proiectului de ordonanță și a procedurilor aferente, dacă „animalul a fost observat ocazional în intravilan” sau „animalul nu se retrage la observarea oamenilor”, acest eveniment va putea fi clasificat cu risc redus și se va putea interveni pe baza procedurii de intervenție: prin „îndepărtarea prin alungare” din intravilanul localității.

Ministrul Mediului a discutat, în weekend, cu familia unui bărbat care a fost atacat de urs în localitatea Tulgheș, din județul Harghita. Tanczos a spus atunci că a fost a cincea oară în ultimele trei săptămâni când oameni au fost spitalizați într-o stare critică în urma unor atacuri ale urșilor și că proiectul de act normativ privind intervenția este gata.

„Responsabilitatea este a noastră: facem tot posibilul să creăm calea legală pentru intervenția imediată. Proiectul de act normativ este gata, și intră luni pe circuitul de avizare interministerială. Sunt convins că viața umană va fi o prioritate pentru toate partidele politice și că vom lua, împreună, cea mai bună decizie pentru a proteja oamenii”, a mai spus ministrul.

Ultima oră
Pe aceeași temă