10.6 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăLifestyleVehiculele electrice înlocuiesc mașinile tradiționale. Ce se întâmplă cu monitorizarea flotelor?

Vehiculele electrice înlocuiesc mașinile tradiționale. Ce se întâmplă cu monitorizarea flotelor?

De la început putem să stabilim că indiferent de felul vehiculelor pe care le folosim, electrice sau convenționale, utilizarea unui gps auto sau a unui sistem de localizare gps, rămâne încă cea mai bună variantă de a gestiona o flotă auto.

În cele ce urmează vom aborda tema complexă a vehiculelor electrice, a beneficiilor aduse de utilizarea lor dar și modul în care vom gestiona monitorizarea flotelor pe viitor.

 

Ce este un vehicul electric și de ce ar trebui să trecem la vehiculele electrice?

Autoturismele electrice fac parte din istoria automobilistică. Primele vehicule de acest tip sunt atestate încă de la începutul secolului XX. Din păcate, datorită climatului economic de la început se secol XX, aceste vehicule nu au avut șansa de a fi create în serie și utilizate la potențial maxim.

În ziua de azi, schimbarea iminentă a climei impune luarea unor măsuri urgente și drastice pentru ca situația să se schimbe. Din fericire, salvarea vine chiar din partea producătorilor de autovehicule, care au înțeles importanța trecerii la motorul electric. Acesta este puternic, prietenos cu mediul înconjurător și cel mai important, este lipsit de noxe.

Vehiculele electrice sunt din ce în ce mai căutate, însă, un aspect care nu poate fi ignorat este acela al prețului unui astfel de automobil. Momentan, costul mașinii electrice depășește în multe cazuri prețul automobilului convențional și stațiile de încărcare sunt încă puține.

Situația se îmbunătățește pe zi ce trece deoarece tot mai mulți oameni și autorități încep să înțeleagă importanța utilizării unui vehicul electric și impactul pe care acesta îl are asupra mediului înconjurător.

Îmbrățișând acest trend, tot mai multe orașe din România încep să achiziționeze autobuze electrice, îmbunătățind în acest mod calitatea vieții persoanelor care locuiesc în oraș. Ca și exemplu demn de urmat este orașul Cluj-Napoca, a cărui flotă de autobuze este, în momentul de față, 50% electrică. La fel, companiile de transport cum sunt cele de taxi sau transport alternativ, încep să achiziționeze vehicule electrice.

Cei mai mari producători de vehicule electrice din lume, atât de automobile cât și de autovehicule de mari dimensiuni cum sunt camioanele, se întrec pentru punerea pe piață a unor produse de bună calitate și sigure.

Cum monitorizăm flotele electrice?

Chiar dacă vă gândiți la o actualizare a flotei auto, nu vă faceți griji. Tehnologia cu care vin aceste mașini este avansată dar nu vă pune în încurcătură. Tendința, în momentul de față, este continuarea monitorizării prin sisteme de urmărire instalate independent pe vehicul.

Sistemele de monitorizare GPS sunt de actualitate. Tehnologia folosită de acestea este avansată și va ține oricând pasul cu automobilele electrice. Aceste sisteme se pot monta cu ușurință pe orice tip de mașină, se conectează ușor cu sistemul preexistent și datele transmise sunt conforme cu realitatea.

Ca și concluzie, schimbarea este benefică. Trebuie să o acceptăm, valorificăm și să ne folosim de ea. În special atunci când este făcută exclusiv în interesul nostru. Dacă stăm să analizăm cu atenție beneficiile de care vom avea parte, cu siguranță vom avea și răspunsurile la întrebări. Informația este cheia succesului.

Cele mai citite

Președintele Iohannis a ajuns în Coreea de Sud

Delegația oficială condusă de președintele Klaus Iohannis a ajuns în Coreea de Sud, într-o vizită care va dura trei zile. Cele mai importante momente din...

Ministrul Andrei Spînu, din echipa Maiei Sandu, îi acuză de trădare pe politicienii care s-au dus la Moscova

Andrei Spînu, ministrul Infrastructurii al Republicii Moldova, îi acuză de trădare pe acei politicieni care și-au ținut congresul la Moscova. Înainte să fie numit ministru,...

Masa de Paște, mai scumpă, chiar cu plafonarea alimentelor de bază

Bugetul alocat cumpărăturilor pentru masa de Paște de anul acesta poate depăși suma de 1.000 de lei, față de anul trecut când vorbeam despre suma...
Ultima oră
Pe aceeași temă