20.6 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăLifestyleTot ce trebuie să știi despre mașinile de cusut

Tot ce trebuie să știi despre mașinile de cusut

Mașinile de cusut sunt ideale pentru conceperea unor piese vestimentare interesante, dar și pentru crearea draperiilor ori a lenjeriilor de pat într-un mod foarte eficient.

Pentru a alege însă un model perfect, în funcție de nevoile proprii, înainte de achiziționarea unei mașini de cusut este nevoie de un studiu atent al modelelor disponibile, dar și a funcțiilor cu care acestea sunt dotate.

Experiența

Experiența în domeniul artei textile este cea care influențează alegerea tipului de mașină de cusut de care are nevoie cineva.

  • începători: în acest caz este evident faptul că va fi nevoie de un dispozitiv cât mai simplu și intuitiv, care să poată fi folosit repede și ușor;
  • profesioniști: au nevoie de o mașină mai avansată, care să aibă funcții interesante și complexe pentru a putea realiza piese vestimentare frumoase.

De regulă, croitorii experimentați lucrează într-un atelier sau într-o fabrică, ceea ce înseamnă că se impune achiziționarea unor modele industriale performante.

Tipul de mecanism

Există trei mari tipuri de mecanisme pentru mașinile de cusut:

  • mecanice: funcționează pe bază de curea și pedală. Sunt printre primele tipuri de mașini care au fost create vreodată și sunt recomandate pentru începătorii care nu sunt familiarizați încă cu acest tip de activitate.
  • electrice: modelele din această categorie sunt prevăzute cu un control prin ecranul tactil, au un afișaj tip LED și sunt dotate cu foarte multe setări, astfel încât să se obțină diverse tipuri de cusături. Chiar dacă mașina de cusut electrică trebuie pornită cu ajutorul unei pedale, presupune mai puțin efort decât mașina mecanică.
  • digitale: reprezintă o inovație în domeniu. Mașinile din această categorie sunt dotate cu un computer intern, cu ajutorul căruia se pot realiza ușor cusături decorative și broderii complicate. De precizat este și faptul că aceste dispozitive pot fi acționate printr-o simplă apăsare de buton, simplificând considerabil munca celor care le folosesc.  

Funcționalitatea

Funcționalitatea însumează toate caracteristicile care transformă mașinile de cusut în modele foarte ușor de utilizat:

  • sistemul prin care ața este introdusă automat în ac: ajută la economisirea timpului;
  • sistemul prin care se prinde materialul: cu ajutorul acestuia, materialul este ghidat în mod automat, foarte ușor, fără a fi nevoie de o manevrare foarte complicată manual;
  • suveica: piesa cu ajutorul căreia ața se înfășoară. Cu ajutorul suveicii, ața este trimisă către ac și nu mai este nevoie de o umplere periodică cu ață. Există două  tipuri de suveici: verticale și orizontale. Recomandată este utilizarea unei suveici orizontale pentru un confort ridicat în timpul lucrului;
  • tipurile de butoane pentru reglarea pasului;
  • sistemul pentru butoniere;
  • brațul folosit pentru coaserea circulară.

Rezultatele dorite

Mașinile de cusut pot fi utilizate din diferite motive. De exemplu, cei care doresc să se bucure de propriul hobby acasă pot încerca diferite tipuri de modele de piese vestimentare până reușesc să creeze haine frumoase și interesante. Ulterior, pot încerca și modele de draperii, ori lenjerii de pat, care presupun utilizarea a mai mult material.

În astfel de cazuri, o mașină de cusut casnică este suficientă. Dacă, în schimb, este vorba despre uz industrial, atunci condițiile se schimbă, pentru că specialiștii trebuie să realizeze în fiecare zi un număr ridicat de piese vestimentare și trebuie să aibă suficientă dibăcie pentru a ști cum să manevreze o mașină astfel încât să obțină rezultatele dorite.

Preț

Prețul reprezintă și el un element important, care poate cântări mult în alegerea unui model de mașină de cusut/brodat. Cusut&Brodat pune la dispoziția celor interesați opțiuni de mașini foarte convenabile din punct de vedere al calității, dar și al prețului.

Cu o istorie de peste 20 de ani de activitate, compania răspunde cu succes nevoilor celor care caută o mașină pentru uz casnic, cât și celor ale persoanelor care lucrează în ateliere mari.

A achiziționa o mașină de cusut bună presupune o investiție serioasă, pe termen lung, pentru care trebuie realizată o analiză foarte detaliată. Elementele de mai sus sunt extrem de importante pentru găsirea modelului ideal, indiferent de rezultatele dorite.

 

Cele mai citite

Polonia investește în securizarea şi întărirea frontierei estice. “Am luat decizia de a investi 10 miliarde de zloţi”

Prim-ministrul Donald Tusk a anunțat sâmbătă că Polonia va aloca peste 2 miliarde de euro pentru consolidarea și securizarea frontierei sale estice, aceasta fiind...

Iuliana Beregoi, despre cum reușește să se împartă între viața profesională și cea personală: “Sincer…”

Iuliana Beregoi este recunoscută ca una dintre cele mai apreciate artiste, vloggerițe și actrițe din România și Republica Moldova. La doar 19 ani, tânăra...

Alexandru Rafila e convins: “Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor”

La ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor de construcție a Spitalului Regional de Urgență Cluj, desfășurată sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că...
Ultima oră
Pe aceeași temă