Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Protest de amploare în Spania împotriva violenţei domestice

Mii de persoane au manifestat, duminică, în Spania, cu ocazia Zilei internaţionale pentru eliminarea violenţei împotriva femeilor.

Share

Rl online 0 comentarii

25.11.2018 - 19:59

Spaniolii au manifestat în mai multe oraşe, între care s-au numărat şi Madrid, Barcelona, Sevilla, Valencia, Bilbao şi Pamplona, într-o ţară în care lupta împotriva violenţei faţă de femei reprezintă o cauză naţională. “Suntem aici pentru toate femeile omorâte la Madrid şi în restul Spaniei. Ne priveşte personal această problemă”, a afirmat o manifestantă în vârstă de 60 de ani, Rosa Orea, care a protestat la Madrid.

Din 2003 până în prezent, în Spania 972 de femei au fost ucise de partenerii lor sau de foşti parteneri, informează News.ro. În acest an, numărul femeilor ucise de partener este 44, potrivit autorităţilor. “Facem această socoteală în ţara noastră, dar este vorba de o problemă mondială”, a menţionat Rosa Orea, care a participat la manifestaţie alături de soţul său, care purta un tricou cu mesajul “Madrid fără violenţă conjugală”.

Mii de persoane au manifestat la Madrid, bărbaţi şi femei de toate vârstele, care au scandat sloganuri de genul: “Madrid va fi cimitirul sexismului” şi “Nu suntem toţi aici, lipsesc cele care au fost omorâte”. “Situaţia s-a schimbat la generaţia noastră, dar trebuie să luptăm în continuare, pentru că violenţa domestică este mai răspândită decât pare”, a afirmat şi Sofia Serrano, o studentă în vârstă de aproximativ 20 de ani.

 

Comentarii

loading...