33.2 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăLifestylePlanul de reorganizare al FC Dinamo a fost aprobat

Planul de reorganizare al FC Dinamo a fost aprobat

Adunarea Generală a creditorilor FC Dinamo a aprobat planul de reorganizare. Singurii care s-au opus au fost creditorii bugetari, reprezentanți ai statului.

Creditorii bugetari s-au opus aprobării deoarece ar urma să recupereze doar 5,93 la sută din suma datorată de SC Dinamo 1948 SA la Bugetul de Stat în cazul în care planul de reorganizare ar fi implementat, potrivit Mediafax.

"Ieri a fost Adunarea Generală a creditorilor şi a fost aprobat planul de reorganizare a societăţii de către creditori, cu trei categorii din cele patru, garantaţi, bugetari, chirografari şi salariaţi. Creditorii bugetari, ANAF-ul, au votat împotrivă", a declarat administratorul judiciar Cătălin Dascăl.

Categoria creditorilor cu creanţe bugetare (în valoare de 24.442.264 de lei, conform tabelului defintiv de crenţe) va beneficia, conform planului de distribuiri, de sume în proporţie de 5,93 la sută din totalul grupei, adică 1,45 milioane de lei.

Administratorul judiciar al SC Dinamo 1948 SA a explicat parcursul procesului de insolvenţă pe care îl va urma societatea: "Urmează ca pe 3 decembrie să se discute în faţa judecătorului sindic confirmarea planului. Un plan, chiar dacă este aprobat de creditori, poate fi implementat ca atare doar după ce este confirmat de către judecătorul sindic. În cazul în care va fi aprobat de către judecătorul sindic, din ziua pronunţării sentiniţei de aprobare, practic planul se implementează. Şi apoi trebuie îndeplinit ceea ce este menţionat şi s-a obligat societatea să facă prin acest plan de reorganizare, cu privire la plata creanţelor. Practic acesta este scopul".

Cătălin Dascăl a menţionat că în majoritatea cazurilor, planul de insolvenţă este confirmat de către judecătorul sindic în situaţia în care a fost votat de către Adunarea Generală a creditorilor. "În general, foarte rar s-a întâmplat ca un plan aprobat de creditori să nu fie confirmat de către judecătorul sindic. Se poate întâmpla însă şi lucrul acesta, pentru că se merge pe parte de legalitate a planului de reorganizare, însă procentul este mult mai mic. Procentul de respingere este minoritar celui de confirmare, în cazul unui plan aprobat de către creditori", a mai spus Dascăl, pentru MEDIAFAX.

Datoriile SC Dinamo 1948 SA, de circa 17,5 milioane de euro, vor scădea cu 16,7 milioane de euro, dacă planul de reorganizare a societăţii aflate în insolvenţă va fi respectat în cele şase luni ulterioare confirmării de către judecătorul sindic, conform documentului obţinut de MEDIAFAX.

Suma aferentă masei credale este în acest moment de 77.826.649 de lei, aproximativ 17,5 milioane de euro, ceea ce înseamnă că, în cazul în care planul de reorganizare a societăţii aflate în stare de insolvenţă va fi confirmat de către judecătorul sindic, Dinamo va avea de plătit doar 4,48 la sută din datoriile actuale, adică 3.486.133 de lei (aproximativ 800.000 de euro).

Planul de reorganizare, care are o durată de implementare de şase luni, a fost depus la Tribunalul Bucureşti, prin adminsitratorul special Valentin Cristian Gheorghiţă şi va fi analizat pentru confirmare de către judecătorul sindic, la 3 decembrie.

Dosarul prin care clubul Dinamo 1948 SA solicita deschiderea procedurii de insolvenţă a fost înregistrat în 13 mai, la Tribunalul Bucureşti.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă