Grecia se redeschide pentru turiștii români. Care vor fi condițiile

Grecia a anunțat oficial că își redeschide sezonul turistic, inclusiv pentru turiștii străini, de la data de 15 iunie 2020.

Share

Mihai Diac 0 comentarii

Actualizat: 31.05.2020 - 13:19

Data de 15 iunie 2020 este momentul de la care se redeschid turismul rutier în Grecia şi zborurile internaționale spre orașele Atena şi Salonic.

România face parte din primul grup de ţări care vor putea trimite turişti în Grecia, începând cu data de 15 iunie 2020.

Astfel, din data de 15 iunie 2020, plajele, terasele și restaurantele din Grecia își deschid porțile și își așteptă clienții.

Cetățenii români care vin în Grecia ca turiști, cu automobilul, nu vor avea nevoie de adeverință medicală și nu vor sta în carantină - nici la intrarea în Grecia, nici la întoarcerea în România. Dar românii care vor sosi în Grecia cu avionul trebuie să-și facă un test anticoronavirus.

Tot din 15 iunie, în Grecia se deschid și restaurantele care servesc în interior. Dar spre deosebire de anii trecuți, aceste localuri vor fi ocupate în proporție de doar 30 la sută.

În ceea ce privește hotelurile, acestea vor avea un medic de gardă care va monitoriza în permanență starea de sănătate a turiștilor.

Plajele din Grecia vor fi și ele reoganizate în concordanță cu noile măsuri de distanțare. Astfel, șezlongurile vor fi plasate la o distanță de 1,5 metri unul de celălalt, iar grupurile mari de turiși trebuie să stea la cel puțin șase metri distanță între ele.

Grecia a înregistrat aproape 2900 de cazuri de coronavirus însă numai 170 de decese.

Comentarii