12.4 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăLifestyleCSA Steaua creează o secție specială pentru veteranii de război invalizi

CSA Steaua creează o secție specială pentru veteranii de război invalizi

CSA Steaua va înfiinţa o secţie de sporturi paralimpice, în care se vor legitima și antrena veteranii de război care au fost răniți în teatrele de operațiuni. Sportivii paralimpici vor putea participa la Jocurile Invictus, dedicate lor.

"Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşă, a dispus completarea regulamentului intern de funcţionare al Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, cu reglementări care să asigure condiţiile necesare antrenării veteranilor răniţi în teatrele de operaţii, ce urmează să participe la jocurile paralimpice «Invictus». Astfel, alături de secţiile tradiţionale care funcţionează în cadrul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti începând cu anul 1947 şi de secţiile nou înfiinţate, în certificatul de identitate sportivă al clubului va fi înregistrată şi o secţie destinată sporturilor paralimpice", se arată într-un comunicat de presă al MAPN.

Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti va intra astfel în rândul cluburilor care au astfel de secții, precum FC Barcelona. Spre exemplu clubul spaniol are în componența sa o secție pentru baschet în scaun cu rotile.

Invictus Games este o competiţie internaţională, patronată de Fundaţia Regală a ducelui şi ducesei de Cambridge, a prinţului Harry şi a Ministerului Apărării din Marea Britanie. La aceste jocuri participă militari răniţi în război.

Ideea de a participa la Jocurile Invictus le aparține militarilor români, din grupul Invictus, care au realizat o ștafetă a veteranilor între București – Carei, de Ziua Armatei României.

CSA a obținut, săptămâna trecută, drepturile de proprietate asupra mărcii Steaua, care era folosită de campioana României la fotbal.

Cele mai citite

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă