22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăLifestyleBrazuca Final Rio –vedeta de la Rio de Janeiro

Brazuca Final Rio –vedeta de la Rio de Janeiro

Se ştie déjà cine va fi vedeta finale de la Mondialul din Brazilia. Nu este vorba despre vreun jucător, deşi la turneul final vor fi prezente cele mai titrate nume ale momentului. Vedeta finalei este chiar mingea cu care dse va juca ultimul act- Brazuca.

Design-ul pentru  brazuca Final Rio a fost inspirat de culorile ce se regăsesc și pe trofeul Cupei Mondiale – verde și auriu și pleacă de la modelul primei mingi oficiale brazuca, lansată anul trecut în decembrie.

De la lansarea sa,  mingea a ajuns la toate echipele naţionale calificate la turneul final, pebtru ca fotbaliştii să se poată obişnui cu mingea oficială a turneului.

De la sfârşitul lui 2013, brazuca a fost protagonista unor competiții importante precum FIFA Club World Cup, Copa del Rey, MLS, DFB Pokal precum și a multor meciuri amicale.

Înainte de lansarea oficială, atât brazuca cât și versiunea creată special pentru finala Cupei Mondiale de la Rio au trecut pe parcursul a doi ani și jumătate printr-un proces riguros de testare. 600 de jucători de primă mână şi 30 de echipe din 10 ţări de pe trei continente au jucat cu brazuca, fiind cea mai testată minge de fotbal din istoria companiei care a furnizat-o. AC Milan, Bayern Munchen, Palmeiras şi Fluminense  sau fotbalişti precum Lionel Messi, Iker Casillas, Bartian Schweinsteiger și Zinedine Zidane au  participat la testarea mingii.

Tehnologia încorporată în camera și stratul exterior al celor două mingi brazuca este aceeași cu cea folosită pentru mingea Tango 12 (UEFA Euro 2012), Cafusa (Cupa Confederațiilor FIFA 2013) și celebra minge oficială a UEFA Champions League. Cu toate acestea, brazuca are un schelet nou, inovator, alcătuit din șase paneluri dispuse simetric și o suprafață diferită cu o structură ce îmbunătățește aderența, prinderea, stabilitatea și aerodinamica pe teren. Brazuca a fost testată cu exigență pentru a îndeplini și depăși toate standardele impuse de FIFA pentru o minge oficială, asigurând astfel cea mai înaltă performanță indiferent de condițiile de pe terenul de joc.

Brazuca va intra in magazinele de profil începând de mâine.

 

 

 

Cele mai citite

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Gabriela Firea promite aeroportul București Sud

Gabriela Firea, candidatul PSD la funcția de primar general al Capitalei, promite că va construi aeroportul București Sud, în cazul în care va fi...

Ministerul Finanţelor: Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice a scăzut uşor în martie 2024

Numărul posturilor ocupate în instituţiile şi autorităţile publice din România era, în martie 2024, de 1.289.540, cu 425 mai puţine comparativ cu luna anterioară...
Ultima oră
Pe aceeași temă