15 C
București
luni, 20 septembrie 2021

VIDEO. Pentru ministrul Educației „manualele școlare este un subiect intens”

Greşelile ministrului Educaţiei Naţionale au constat în producerea de dezacorduri între subiect şi predicat, căutând să le explice jurnaliştilor cât de preocupat este de problemele învăţământului.

De exemplu, acesta a spus: „Manualele şcolare este (n.r. – sunt) un subiect intens şi probabil principala sarcină a Ministerului Educaţiei”.

O altă greşeală de acest gen a fost comisă în propoziţia: „În acest cost de 24 de milioane de lei este inclusă (n.r – sunt incluse) editarea şi drepturile de autor”.

Ministrul Valentin Popa a susţinut, joi, o conferinţă de presă în cadrul căreia a prezentat bilanţul celor şase luni de activitate, a informat Mediafax.

În luna mai, la dezbaterea moţiunii simple depuse de PNL împotriva sa, Valentin Popa a făcut noi greşeli gramaticale. Astfel, ministrul Educaţiei Naţionale a pronunţat greşit pronumele „cealaltă”. Ulterior, Valentin Popa a spus că a dat foarte multe examene şi nu va mai da altele. Precizarea vine după ce i s-a cerut să spună care este forma corectă a cuvântului: „celelante” sau „celelalte”. Într-un alt context, ministrul a folosit cuvântul „pamblică”, scuzându-se ulterior că a folosit un regionalism pentru cuvântul corect panglică.  

În discursul său, ministrul Educaţiei a afirmat şi că „a fost anunţat” că în peste 1.100 de şcoli a fost boicotată simularea, dar de fapt în 25 de şcoli nu s-a putut susţine evaluarea naţională.

Ultima oră
Pe aceeași temă