20.7 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Starea de alertă s-a prelungit încă o lună. Doctorul Arafat rămâne comandantul acțiunii

Printr-o decizie adoptată la data de 12 ianurie de Guvernul Cîțu, starea de alertă s-a prelungit cu încă o lună în România, cu începere din data de 13 ianuarie 2021.

„Secretarul de stat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dispune, în colaborare cu Ministerul Sănătăţii, prin ordin al comandantului acţiunii, măsurile necesare prevenirii şi combaterii infecţiilor cu coronavirusul SARS-CoV-2, în cadrul acţiunilor de răspuns la nivel naţional”, precizează documentul aprobat de Guvern.

După cum se știe, secretarul de stat, șef al DSU este dr. Raed Arafat, care a deținut această funcție pe timpul Guvernului Orban și o păstrează și pe timpul Guvernului Cîțu.

Un element interesant este vizibil în „Nota de fundamentare” a acestei Hotărâri de Guvern, așa cum fost ea publicată pe site-ul Secretariatului General al Guvernului. Potrivit „Notei de fundamentare”, „nu a fost dezvoltat un antiviral eficient pentru infecție” și „nu există tratament specific bolii pe care acest virus o provoacă”.

Acestea sunt două dintre argumentele care duc la această nouă prelungire a stării de alertă în România.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă