17 C
București
duminică, 19 septembrie 2021

Kovesi, după ce Toader i-a cerut demisia: Mă voi prezenta să răspund afirmațiilor ministrului

„Mă voi prezenta, când va fi nevoie, să răspund tuturor afirmațiilor ministrului Justiției”, a anunțat procurorul-șef Kovesi, printr-un comunicat transmis, vineri dimineață, de Biroul de Presă al DNA.

Aceasta este prima reacție publică a Laurei Codruța Kovesi, după ce ministrul Justiției, Tudorel Toader, a cerut, joi seară, revocarea ei din funcția de procuror-șef al DNA.

”DNA nu trebuie să se confunde cu șeful ei care a acționat în ultimul an abuziv”, a subliniat, în declarația de presă de joi seară, ministrul Tudorel Toader.

„Ca urmare a solicitărilor reprezentanților mass media privind exprimarea unui punct de vedere față de anunțul ministrului Justiției privind “declanșarea procedurii de revocare a doamnei Laura Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție”, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarea declarație a procurorului șef al D.N.A.:
“Voi urma procedura legală și mă voi prezenta, oricând este nevoie, să răspund, punct cu punct, tuturor afirmațiilor prezentate de ministrul Justiției”, precizează comunicatul de vineri dimineață al DNA.

Urmează ca președintele Klaus Iohannis să accepte sau să respingă propunerea formulată de ministrul Tudorel Toader.

Dacă nu va fi demisă de șeful statului, Laura Codruța Kovesi își va încheia mandatul la conducerea DNA în anul 2019.

Mihai Diac
Experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online, dintre care, din anul 2015, la ziarul "România liberă".
Ultima oră
Pe aceeași temă