36.1 C
București
marți, 16 iulie 2024
AcasăȘtirile zileiO reţea care a determinat cel puţin 22 de tinere să se...

O reţea care a determinat cel puţin 22 de tinere să se prostitueze a fost destructurară

Suspecţii sunt bănuiţi că au determinat cel puţin 22 de tinere să se prostitueze în Marea Britanie, dosarul fiind instrumentat împreună cu Crown Prosecution Service şi Metropolitan Police Service. Totodată, în Marea Britanie s-au derulat trei percheziţii în acelaşi dosar.

Procurorii DIICOT au făcut cinci percheziţii în judeţul Ialomiţa într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit în scopul săvârşirii infracţiunilor de proxenetism şi spălare a banilor.

”În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2015, a fost constituit un grup infracţional organizat, ai cărui membri au acţionat în mod coordonat şi conform unor roluri prestabilite, in ce priveşte determinarea şi înlesnirea activităţilor de prostituţie, pe teritoriul Marii Britanii, a cel puţin 22 de persoane de sex femeiesc, membrii grupului infracţional beneficiind material, in mod direct de pe urma activităţilor de proxenetism efectuate, produsul infracţional fiind adus pe teritoriul României, în patrimoniul membrilor grupului infracţional organizat”, au transmis, miercuri, reprezentanţii DIICOT.

Cu ocazia efectuării percheziţiilor domiciliare au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri susceptibile a fi fost folosite la săvârşirea infracţiunilor, bijuterii, precum şi sume de bani în lei şi valută (aproximativ 46.000 de lei). Totodată, a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra a 3 case şi un apartament, 3 autoturisme, conturi bancare şi părţi sociale.

Activităţile au fost integrate acţiunii comune executate în parteneriat cu autorităţile judiciare competente britanice (Crown Prosecution Service şi Metropolitan Police Service), în executarea unui Acord privind constituirea unei echipe comune de anchetă, în instrumentarea dosarului DIICOT BT IALOMIŢA şi  Operaţiunii Kedah, pe rolul Metropolitan Police Service.

În executarea acţiunii comune, o echipă operativă română a fost deplasată la acţiunile simultane, desfăşurate de partenerii judiciari în zona metropolitană a Londrei.

De asemenea, trei percheziţii au fost făcute în Marea Britanie, cea mai mare parte a membrilor grupului fiind descoperiţi acolo.

Din România, şase peroane au fost duse la audieri.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă