18.3 C
București
duminică, 26 septembrie 2021

Noi măsuri de la 1 august. Masca de protecție rămâne obligatorie

Guvernul a decis asupra măsurilor care vor fi adoptate de la 1 august, privind starea de alertă. Deși ținta de vaccinare pentru luna august a acestui an era de 7 milioane de români, țara noastră nu este nici pe aproape privind numărul persoanelor imunizate, motiv pentru care premierul a luat decizia de a nu renunța la unele dintre restricții.

Florin Cîțu a declarat că vor fi câteva relaxări în ceea ce privește restricțiile de până acum împotriva coronavirusului, însă nu se renunță la mască în spațiile închise.

Șeful Executivului a transmis că se schimbă anumite lucruri în privința evenimentelor organizate și a numărului de participanți, dar ora la care acestea trebuie să ia sfârșit va fi aceeași, respectiv 02:00.

„Relaxări, nu restricţii. Nu scăpăm de mască la interior, deocamdată. Sunt relaxări mai mult pentru evenimente în spaţiu în aer liber, cu un număr mai mare de participanţi. Ora nu se schimbă, rămâne tot ora 2 noaptea. Nu sunt foarte multe relaxări. Aşa cum arată acum situaţia, mergem cu ce avem, cu excepţia evenimentelor. Suntem încă într-o situaţie foarte bună. Avem şi condiţii la intrarea în ţară pe care nu le modificăm. Suntem precauţi. Singura pregătire pentru valul 4 este vaccinarea. Rămân vaccinuri şi pentru a treia doză. Aşteptăm decizia, dar specialiştii se îndreaptă spre acest lucru. Ei ne vor spune că trebuie administrată. Aşa arată direcţia în care merg discuţiile.”

Ultima oră
Pe aceeași temă