-1.1 C
București
joi, 27 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiInvestigații România LiberăVești bune în sectorul construcțiilor. Volumul lucrărilor a a crescut cu 12,2%

Vești bune în sectorul construcțiilor. Volumul lucrărilor a a crescut cu 12,2%

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 12,2% în primele patru luni, ca serie brută, evoluţie susţinută de avansul înregistrat de construcţiile de clădiri rezidenţiale, informează Mediafax.

Pe elemente de structură au avut loc creşteri la lucrările de reparaţii capitale cu 19,3 %, la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 14,8% şi la lucrările de construcţii noi cu 10%, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 11,9%, cu un avans de 19,7% la lucrările de reparaţii capitale, de 11,8% la lucrările de construcţii noi şi de 11,7% la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente.

Pe obiecte de construcţii, s-au consemnat creşteri pentru clădirile rezidenţiale şi cele nerezidenţiale cu 39,5%, respectiv 11%, în timp ce construcţiile inginereşti au scăzut cu 0,5%.

În aprilie, lucrările de construcţii au avut un recul faţă de martie de 0,8% ca serie brută şi de 3,3% ca serie ajustată.

Reducerea pe serie brută a fost evidenţiată la lucrările de construcţii noi, cu 8,4%, şi la cele de reparaţii capitale, cu 2,2%. În schimb, lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 25,5%. De asemenea, clădirile rezidenţiale au consemnat un avans de 10,8%, iar cele nerezidenţiale de 0,8%, însă pentru construcţiile inginereşti s-a constatat o reducere cu 5,2%.

Pe seria ajustată, în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate lucrările de construcţii noi au avut un regres de 10,9%, iar cele de reparaţii capitale de 3,5%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au crescut cu 10,7%.

Pe obiecte de construcţii, construcţiile inginereşti au scăzut cu 5,8%. S-au înregistrat creşteri la clădirile rezidenţiale şi la clădirile nerezidenţiale cu 9,6%, respectiv cu 2,1%.

Comparativ cu aprilie anul trecut, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, ca serie brută, cu 10,3% şi cu 10,8% ca serie ajustată.

Cele mai citite

Hotelul Rex Mamaia, vândut mult sub prețul pieței

Râvnit de mulți afaceriști imobiliari, Hotelul Rex Mamaia ar putea fi vândut, cel puțin suspect, pentru doar 3 milioane de euro, mult sub prețul...

Căzile freestanding – Cum le montăm și amenajăm baia?

Cu siguranță s-a întâmplat ca atunci când pleci în concediu mare să îți fie bucuria să vezi că baia camerei tale are o cadă freestanding. În acel...

Video – Cum să pictezi o ușă

How to Paint a Door pic.twitter.com/lPuI1QV2oa — House Beautiful (@HouseBeautiful) January 26, 2022 The post Video – Cum să pictezi o ușă appeared first on casamea.ro.
Ultima oră
Pe aceeași temă