-2 C
București
sâmbătă, 22 ianuarie 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalVIDEO Eric Zemmour, candidatul de extremă-dreapta la președinția Franței, a fost atacat

VIDEO Eric Zemmour, candidatul de extremă-dreapta la președinția Franței, a fost atacat

Candidatul de extremă dreapta la președinția Franței, Eric Zemmour, a fost atacat la primul său miting de campanie. Imaginile cu violențele dintre susținători și contestatari au ajuns virale.

În timp ce Zemmour s-a deplasat printre mulțime spre scenă, un bărbat l-a prins pentru scurt timp de gât înainte să intervină ofițerii de securitate. Presa locală relatează că încheietura lui a fost rănită și că medicii lui au recomandat nouă zile de odihnă.

Eric Zemmour, atacat la primul său miting, după ce și-a anunțat candidatura la președinția Franței

Se pare că aproximativ 10.000 de persoane s-au prezentat la miting. Mii de manifestanți împotriva politicianului de extremă dreapta au mărșăluit prin oraș, poliția arestând zeci în afara evenimentului. Zemmour a sosit în jurul orei 17:30 (16:30) ora locală și a fost atacat în timp ce își făcea drum prin mulțime.

Un purtător de cuvânt al noului său partid a declarat pentru ziarul Le Figaro că plănuiesc să depună o plângere. Acesta a mai lăudat și „curajul” lui Eric Zemmour.

Potrivit BBC, fostul jurnalist și expert este cunoscut pentru opiniile sale controversate despre migranți și al Doilea Război Mondial. Acesta declara cu ceva timp în urmă că Franța i-a protejat pe evrei în timpul conflictului. De fapt, în realitate, regimul colaboraționist de la Vichy a trimis mii de evrei francezi în lagărele naziste.

Jurnalistul de extremă dreaptă reprezintă o nouă amenințare pentru Emmanuel Macron. După săptămâni de speculații, Zemmour și-a anunțat marți candidatura la alegerile prezidențiale din Franța din 2022. El o provoacă pe figura de extremă-dreaptă, Marine Le Pen, pentru conducerea extremei drepte naționaliste a Franței.

Anca Stratulat
Stratulat Anca-Elena scrie în presă din anul 2020. Este studentă la Academia de Studii Economice din București. A scris în perioada 2020-2021 pentru Intact Media Group.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă