31.4 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăȘtirile zileiInternaționalVIDEO Eric Zemmour, candidatul de extremă-dreapta la președinția Franței, a fost atacat

VIDEO Eric Zemmour, candidatul de extremă-dreapta la președinția Franței, a fost atacat

Candidatul de extremă dreapta la președinția Franței, Eric Zemmour, a fost atacat la primul său miting de campanie. Imaginile cu violențele dintre susținători și contestatari au ajuns virale.

În timp ce Zemmour s-a deplasat printre mulțime spre scenă, un bărbat l-a prins pentru scurt timp de gât înainte să intervină ofițerii de securitate. Presa locală relatează că încheietura lui a fost rănită și că medicii lui au recomandat nouă zile de odihnă.

Eric Zemmour, atacat la primul său miting, după ce și-a anunțat candidatura la președinția Franței

Se pare că aproximativ 10.000 de persoane s-au prezentat la miting. Mii de manifestanți împotriva politicianului de extremă dreapta au mărșăluit prin oraș, poliția arestând zeci în afara evenimentului. Zemmour a sosit în jurul orei 17:30 (16:30) ora locală și a fost atacat în timp ce își făcea drum prin mulțime.

Un purtător de cuvânt al noului său partid a declarat pentru ziarul Le Figaro că plănuiesc să depună o plângere. Acesta a mai lăudat și „curajul” lui Eric Zemmour.

Potrivit BBC, fostul jurnalist și expert este cunoscut pentru opiniile sale controversate despre migranți și al Doilea Război Mondial. Acesta declara cu ceva timp în urmă că Franța i-a protejat pe evrei în timpul conflictului. De fapt, în realitate, regimul colaboraționist de la Vichy a trimis mii de evrei francezi în lagărele naziste.

Jurnalistul de extremă dreaptă reprezintă o nouă amenințare pentru Emmanuel Macron. După săptămâni de speculații, Zemmour și-a anunțat marți candidatura la alegerile prezidențiale din Franța din 2022. El o provoacă pe figura de extremă-dreaptă, Marine Le Pen, pentru conducerea extremei drepte naționaliste a Franței.

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Andronescu: Evaluarea Națională, mai bună decât admiterea. Opinia fostului ministru despre noile legi ale Educației

Reintroducerea admiterii la colegiile naționale, așa cum prevede proiectul Legii învățământului preuniversitar, ar înlocui o repartizare corectă a elevilor în licee, cum se realizează...

Vămile rămân aglomerate în această perioadă: peste 260.000 de persoane au trecut ieri prin punctele de frontieră

Aproximativ 261.200 de persoane, cetăţeni români şi străini, cu peste 63.000 mijloace de transport au efectuat ieri formalităţile de control (atât pe sensul de...

Guvernul a aprobat rectificarea bugetară care mărește deficitul bugetar. Ce argumente aduce ministrul Finanțelor

În ședința de joi, 18 august, Guvernul a aprobat rectificarea bugetară care mărește deficitul bugetar al României. Această decizie, care implică creșterea îngrijorătoare a deficitului,...
Ultima oră
Pe aceeași temă