21.3 C
București
vineri, 17 septembrie 2021

News Alert. Două şcoli din apropierea Notre-Dame, închise

Cele două unităţi de şcoală primară situate pe strada Saint-Benoît ”au fost închise ca măsură de precauţie”, a precizat municipalitatea pentru AFP.

Incendiul care a cuprins catedrala în data de 15 aprilie a provocat topirea mai multor sute de tone de plumb care se găseau în structura fleşei şi în cea a acoperişului edificiului.

Săptămâna trecută, primăria Parisului a precizat că măsurătorile realizate în unităţi şcolare din vecinătate nu justifică ”nicio alertă”.

Agenţia regională de sănătate a solicitat instituirea unor noi măsuri după ce la exterior au fost identificate niveluri superioare faţă de limita de referinţă – 5.000 de micrograme de plumb pe metru pătrat.

La şcoala Saint-Benoît, aceste noi analize au pus în evidenţă, în curtea şcolii şi nu în interiorul clădirii, ”concentraţii de suprafaţă cu plumb superioare valorilor de referinţă”, potrivit primăriei.

După ce va fi făcută o igienizare, va trebui realizată o nouă prelevare, ale cărei rezultate sunt aşteptate vineri.

Copiii voi fi găzduiţi în alte unităţi cât timp cele două şcoli vor rămâne închise.

Potrivit unei anchete publicate în data de 18 iulie pe site-ul de investigaţii Mediapart, ”niveluri de concentraţie cu plumb, câteodată de zece ori mai mari decât pragul de alertă, au fost puse în evidenţă în şcoli din apropierea” catedralei. Articolul acuză primăria Parisului că nu ”a realizat o igienizare în profunzime a acestor locuri”.

Ultima oră
Pe aceeași temă