20.9 C
Bucharest
Thursday, 28 September 2023
HomeInternaționalNews Alert. Două şcoli din apropierea Notre-Dame, închise

News Alert. Două şcoli din apropierea Notre-Dame, închise

Cele două unităţi de şcoală primară situate pe strada Saint-Benoît ”au fost închise ca măsură de precauţie”, a precizat municipalitatea pentru AFP.

Incendiul care a cuprins catedrala în data de 15 aprilie a provocat topirea mai multor sute de tone de plumb care se găseau în structura fleşei şi în cea a acoperişului edificiului.

Săptămâna trecută, primăria Parisului a precizat că măsurătorile realizate în unităţi şcolare din vecinătate nu justifică ”nicio alertă”.

Agenţia regională de sănătate a solicitat instituirea unor noi măsuri după ce la exterior au fost identificate niveluri superioare faţă de limita de referinţă – 5.000 de micrograme de plumb pe metru pătrat.

La şcoala Saint-Benoît, aceste noi analize au pus în evidenţă, în curtea şcolii şi nu în interiorul clădirii, ”concentraţii de suprafaţă cu plumb superioare valorilor de referinţă”, potrivit primăriei.

După ce va fi făcută o igienizare, va trebui realizată o nouă prelevare, ale cărei rezultate sunt aşteptate vineri.

Copiii voi fi găzduiţi în alte unităţi cât timp cele două şcoli vor rămâne închise.

Potrivit unei anchete publicate în data de 18 iulie pe site-ul de investigaţii Mediapart, ”niveluri de concentraţie cu plumb, câteodată de zece ori mai mari decât pragul de alertă, au fost puse în evidenţă în şcoli din apropierea” catedralei. Articolul acuză primăria Parisului că nu ”a realizat o igienizare în profunzime a acestor locuri”.

Cele mai citite

Michael Gambon, cunoscut pentru rolul lui Dumbledore din filmele „Harry Potter”, a murit la vârsta de 82 de ani

Cunoscut pentru rolul Albus Dumbledore din filmele cu "Harry Potter", Michael Gambon s-a stins din viață la vârst de 82 de ani. Actorul Michael Gambon...

Săptămâna Europeană a Biotehnologiei 2023, marcată și în România

Săptămâna Europeană a Biotehnologiei (25 septembrie- 1 octombrie) marchează anual progresul științific în domeniul biotehnologiei. Prima Săptămână Europeană a Biotehnologiei a avut loc în...

Specialiștii Bombteh din Republica Moldova au detonat cu succes componenta cu explozibil a rachetei prăbușite în lacul Hârbovăț

Reprezentanții MAI anunță că, în urmă cu câteva minute specialiștii Bombteh ai poliției naționale din Republica Moldova au detonat cu succes componenta cu explozibil...
Ultima oră
Pe aceeași temă
Modifică setările cookies