27.8 C
București
sâmbătă, 21 mai 2022
AcasăInternaționalCriza din UcrainaPapa Francisc îndeamnă la rugăciune pentru pacea în Ucraina

Papa Francisc îndeamnă la rugăciune pentru pacea în Ucraina

Papa Francisc a condus miercuri o zi de rugăciune pentru pace în Ucraina, cerând ca dialogul să prevaleze asupra intereselor partizane pentru a rezolva conflictul.

Papa a cerut tuturor oamenilor, indiferent de religie, să se roage pentru pacea din Ucraina, în contextul în care tensiunile dintre Occident și Rusia se intensifică. Acesta a precizat că actualul conflict amenință securitatea în Europa și riscă repercusiuni vaste.

Papa Francisc a susținut o rugăciune pentru pacea în Ucraina

„Vă cer să vă rugați pentru pace în Ucraina și să o faceți des în cursul zilei”, a spus Papa Francisc în audiența generală săptămânală, adăugând că speră că „rănile, temerile și diviziunile” vor putea fi depășite.

În timp ce oamenii s-au rugat în Ucraina și în alte părți, Papa a spus că speră că „rugăciunile care se ridică astăzi la ceruri ating mințile și inimile liderilor lumii, pentru ca dialogul să prevaleze și binele comun să fie pus înaintea intereselor partizane”.

Ministrul de externe al Vaticanului, Arhiepiscopul Paul Gallagher, a condus miercuri seara un serviciu de rugăciune la Roma, organizat de comunitatea Sant’Egidio. Organizația de caritate internațională cu sediul la Roma promovează pacea.

Liderii occidentali au intensificat pregătirile militare și au făcut planuri pentru a proteja Europa de un potențial șoc de aprovizionare cu energie în cazul în care Rusia invadează Ucraina. Înalți diplomați din SUA și Rusia nu au reușit vineri ă facă un progres major în discuțiile pentru rezolvarea crizei, deși au fost de acord să continue negocierile.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri Reuters. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
00:01:09

VIDEO: Biden se întâlnește cu noul președinte sud-coreean la Seul

Președintele american Joe Biden și noul său omolog sud-coreean Yoon Suk-yeol s-au întâlnit la Seul, fiind primul lor angajament diplomatic de la învestirea acestuia...

Drulă candidează la președinția USR

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, şi-a anunţat, astăzi, candidatura la conducerea formaţiunii politice. Drulă susține că livrează rezultate concrete, "nu bla-bla steril", iar partidul...

Câți români își sărbătoresc onomastica de ziua Sfinților Constantin și Elena

Peste 1,8 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica astăzi, cu ocazia Sfinţilor Constantin şi Elena.Potrivit Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date,...
Ultima oră
Pe aceeași temă