24.6 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăInternaționalDouă elicoptere ale marinei japoneze s-au prăbușit. Șapte persoane sunt date dispărute

Două elicoptere ale marinei japoneze s-au prăbușit. Șapte persoane sunt date dispărute

Două elicoptere ale marinei japoneze s-au prăbușit în mare în timpul unui exercițiu de antrenament, iar mai mulți membri ai echipajului aflați la bord au decedat, a declarat ministrul apărării, scrie Reuters.

Cele două elicoptere de patrulare SH-60 efectuau exerciții antisubmarin sâmbătă seară, în apropiere de Torishima, în grupul de insule îndepărtate Izu, în largul coastei sudice a Japoniei centrale.

Ministrul apărării Minoru Kihara a declarat într-o conferință de presă că se investighează cauza prăbușirii. Cele două cutii negre ale elicopterelor au fost descoperite relativ aproape una față de cealaltă și probabilitatea ca cele două elicoptere să se fi ciocnit este ridicată, a adăugat el.

Forțele de autoapărare ale Japoniei și Garda de Coastă îi caută pe ceilalți șapte membri ai echipajului.

Anterior, sâmbătă, șeful Statului Major al MSDF, Yoshitaka Sakai, a indicat că nu crede că există o implicare a unei alte țări în acest tragic accident.

Într-o postare pe X, ambasadorul SUA în Japonia, Rahm Emanuel, a oferit asistența țării sale în eforturile de căutare și salvare.

Urmărește România Liberă pe XFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul...

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat Ministerul Muncii: Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale

Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale iar formula care va fi stabilită va ţine cont, printre altele, de nivelul...

Se oprește apa caldă în patru sectoare ale Capitalei

Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunţă că se vor efectua lucrări de înlocuire și de reparații pe conductele rețelei termice primare, în zone din...
Ultima oră
Pe aceeași temă