25.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăInternaționalOpoziția din Republica Moldova și-a ținut congresul la Moscova și a înființat...

Opoziția din Republica Moldova și-a ținut congresul la Moscova și a înființat alianța “Pobeda”

Mai multe formațiuni de opoziție din Republica Moldova și-au ținut un congres la Moscova și au înființat, cu acest prilej, o alianță numită “Pobeda”.

Acest nume al alianței este indicat într-o știre difuzată de agenția de presă oficială a Rusiei, TASS. În limba rusă, “Pobeda” înseamnă “Victorie”.

Din noua alianță fac parte, printre alții, Ilan Șor – liderul partidului Șor, deputata Marina Tauber, care este vicepreședinta partidului Șor, precum și Evghenia Guțul – bașcana (guvernatoarea) regiunii autonome Găgăuzia.

Despre Ilan Șor și Marina Tauber se știe că sunt cercetați, în Republica Moldova, în ancheta privind frauda bancară de un miliard de dolari. Șor a fost chiar condamnat la 15 ani de închisoare însă a fugit din Republica Moldova.

Numele rusesc “Pobeda” îl poartă și un colhoz (cooperativă agricolă) din Unitatea Administrativ Teritorială (UTA) Găgăuzia. Colhozul “Pobeda” s-a înființat în anul 1947, după ce URSS a ocupat actualul teritoriu al Republicii Moldova.

În anul 2024, în Republica Moldova se vor organiza alegeri prezidențiale. Tot în anul 2024, în Republica Moldova se va desfășura și un referendum care va cere opinia cetățenilor cu privire la intrarea în UE.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Stația STB Drumul Mătăsii funcționează pe alt amplasament

Stația de autobuz „Drumul Mătăsii” funcționează pe alt amplasament, anunță Societatea de Transport București (STB). “Începând de astăzi, 21.05.2024, de la ora 11:00, stația de...

Stația STB Drumul Mătăsii funcționează pe alt amplasament

Stația de autobuz „Drumul Mătăsii” funcționează pe alt amplasament, anunță Societatea de Transport București (STB). “Începând de astăzi, 21.05.2024, de la ora 11:00, stația de...

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...
Ultima oră
Pe aceeași temă