33.6 C
București
marți, 18 iunie 2024
AcasăInternaționalCriza din UcrainaPapa Francisc îndeamnă la rugăciune pentru pacea în Ucraina

Papa Francisc îndeamnă la rugăciune pentru pacea în Ucraina

Papa Francisc a condus miercuri o zi de rugăciune pentru pace în Ucraina, cerând ca dialogul să prevaleze asupra intereselor partizane pentru a rezolva conflictul.

Papa a cerut tuturor oamenilor, indiferent de religie, să se roage pentru pacea din Ucraina, în contextul în care tensiunile dintre Occident și Rusia se intensifică. Acesta a precizat că actualul conflict amenință securitatea în Europa și riscă repercusiuni vaste.

Papa Francisc a susținut o rugăciune pentru pacea în Ucraina

„Vă cer să vă rugați pentru pace în Ucraina și să o faceți des în cursul zilei”, a spus Papa Francisc în audiența generală săptămânală, adăugând că speră că „rănile, temerile și diviziunile” vor putea fi depășite.

În timp ce oamenii s-au rugat în Ucraina și în alte părți, Papa a spus că speră că „rugăciunile care se ridică astăzi la ceruri ating mințile și inimile liderilor lumii, pentru ca dialogul să prevaleze și binele comun să fie pus înaintea intereselor partizane”.

Ministrul de externe al Vaticanului, Arhiepiscopul Paul Gallagher, a condus miercuri seara un serviciu de rugăciune la Roma, organizat de comunitatea Sant’Egidio. Organizația de caritate internațională cu sediul la Roma promovează pacea.

Liderii occidentali au intensificat pregătirile militare și au făcut planuri pentru a proteja Europa de un potențial șoc de aprovizionare cu energie în cazul în care Rusia invadează Ucraina. Înalți diplomați din SUA și Rusia nu au reușit vineri ă facă un progres major în discuțiile pentru rezolvarea crizei, deși au fost de acord să continue negocierile.

Urmărește România Liberă pe  Facebook și Google News

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite

Brilianții Ucrainei l-au dat afară din vestiar pe antrenorul Serghei Rebrov

Selecționerul Serghei Rebrov (50 de ani) a fost dat afară de jucătorii care pretind să fie lideri la nivelul lotului, iar apoi a avut...

Ilan Șor, Marina Tauber și Evghenia Guțul, politicieni controversați în Republica Moldova, au fost incluși și pe lista inamicilor Ucrainei

Ilan Șor, Marina Tauber și Evghenia Guțul, politicieni foarte controversați în Republica Moldova, au fost incluși și de Ucraina pe lista inamicilor săi. Presa din...

Putin își vizitează aliatul nuclear, Kim Jong Il, liderul comunist din Coreea de Nord

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, face o vizită în Coreea de Nord, țară condusă de liderul comunist, Kim Jong Il. Coreea de Nord este una dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă