20 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăInternaționalSârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Sârbii din Kosovo participă la un referendum pentru revocarea primarilor albanezi

Etnicii sârbi din provincia Kosovo sunt chemați la un referendum în care să se pronunțe asupra revocării primarilor albanezi din mai multe localități ale regiunii.

Este vorba de primari care fuseseră aleși în aprilie 2023 însă cu o prezență la vot, la acel moment, de sub 3 la sută. Toate localitățile în care se desfășoară referendumul se află în nordul provinciei Kosovo, deci în apropierea graniței cu Serbia.

Tema supusă la vot la referendumul din 21 aprilie 2024 este următoarea: “Pentru sau împotriva demiterii primarilor din localitățile: Leposavic, Zubin Potok, Zvecan şi Mitrovica Nord”.

În anul 2008, provincia Kosovo și-a declarat unilateral independența față de Serbia. Guvernul de la Belgrad nu a recunoscut niciodată această declarație de independență. Pe plan mondial, unele țări recunosc Kosovo drept țară independentă, iar alte țări nu-i recunosc independența. România nu a recunoscut independența regiunii Kosovo.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...

Achiziția avioanelor F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică pe 50 de ani

Achiziția avioanelor militare F-35 ar crea locuri de muncă și ar accelera dezvoltarea tehnologică a României pentru următorii 50 de ani, afirmă un comunicat...

VIDEO. Percheziții într-un dosar privind trafic de droguri, în Timiș

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, împreună cu procurorii DIICOT, pun în aplicare, astăzi, 24 de mandate de percheziţie domiciliară în judeţul...
Ultima oră
Pe aceeași temă