4 C
București
marți, 6 decembrie 2022
AcasăSocialEvenimentDelegații Salvamont România, prezente într-un stagiu de formare profesională în Italia

Delegații Salvamont România, prezente într-un stagiu de formare profesională în Italia

Reprezentanți ai serviciilor Salvamont din Cluj, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sibiu, Poiana Braşov, Prahova şi Zărneşti participă la un stagiu de formare în Italia, la Dolomiți.

O delegaţie a Salvamont România, formată din reprezentanţi ai serviciilor Salvamont din Cluj, Dâmboviţa, Gorj, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Sibiu, Poiana Braşov, Prahova şi Zărneşti, participă timp de o săptămână la un stagiu complex de formare profesională în Italia, organizat de structura italiană de salvare montană, notează Salvamont România pe Facebook.

Astazi salvamontiștii romani participa la concursul național profesional al salvatorilor montani italieni , Dolomiti Rescue Race, concurs cu participare internațională, in care, alaturi de cele peste 60 de echipe din Italia, vor participa și echipe de salvatori montani din Romania, Scoția, Croația, Cehia, Austria, Slovenia și Polonia, apoi urmând un stagiu de pregătire specifica în munții Dolomiti, zona Feltre.

Pe lângă cele doua echipe integral românești, Dacia și Carpathia , în premiera , în aceasta competiție, este înscrisă si o echipa mixtă romano-italiana , Amicizia, simbol al prieteniei dintre structurile de salvare montană din cele doua tari.

Politica de formare și dezvoltare profesională continuă a salvatorilor montani derulată de noua conducere a Salvamont Romania a dus la încheierea unui parterneriat durabil cu structura similara din Italia concretizat de-a lungul anilor cu numeroase schimburi de experiență între structurile de salvare montană, schimburi de cursanți și instructori în cadrul școlilor de salvare , invitații și participari la conferințe de profil. În aceasta săptămână o parte dintre acești salvatorii romani au fost angrenați în diverse activități de pregătire profesională alaturi de salvatorii montani din Italia, activități cuprinse în calendarul de schimburi de experiență încheiat intre conducerea structurilor de salvare montană dintre cele două țări.

Urmărește România Liberă pe TwitterFacebook și Google News!

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite
00:01:04

Vulcanul Java din Indonezia obligă mii de oameni să se evacueze

Vulcanul Java din Indonezia a obligat mii de oameni să se evacueze din calea cenușei ce a fost aruncată în zona din jurul lui....

Comisar european: Europa va intra în recesiune la iarnă

Europa va intra în recesiune la iarnă iar revenirea pe creştere nu se va întâmpla înainte de primăvara anului următor, a declarat luni comisarul...
00:01:04

Vulcanul Java din Indonezia obligă mii de oameni să se evacueze

Vulcanul Java din Indonezia a obligat mii de oameni să se evacueze din calea cenușei ce a fost aruncată în zona din jurul lui....
Ultima oră
Pe aceeași temă