21.4 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăVIDEO. Liviu Voinea, despre OUG cu ”geruri anormale”: Se va face o...

VIDEO. Liviu Voinea, despre OUG cu ”geruri anormale”: Se va face o anchetă în minister

Ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, a declarat, marţi seară, la B1 TV, că nu comentează declaraţiile colegilor, după ce i s-a cerut reacţia faţă de declaraţia ministrului de Finanţe, Daniel Chiţoiu, despre ordonanţa privind ”gerurile anornale”.

Chiţoiu a spus, marţi, că proiectul de ordonanţă despre “geruri anormale” prognozate pentru această iarnă a fost realizat de “departamentul de buget” şi a fost scos de pe site pentru că “era o prostie scrisă acolo”.

 


// <![CDATA[
www_server_root = 'http://worker.contentchannel.ro/player';
if(typeof flowplayer == 'undefined') {
document.write('’);
document.write(”);
}
var domain = document.domain;
var domain_split = domain.split(‘.’);
var cHannel_domain = domain_split[domain_split.length-2] + “.” + domain_split[domain_split.length-1];
document.write(unescape(“%3Cscript src=’http://worker.contentchannel.ro/player/singleplayer_max/fc617d17e34a86425263a3746728ac66/”+ cHannel_domain +”‘ type=’text/javascript’%3E%3C/script%3E”));
// ]]>


content channel

Liviu Voinea a mai declarat, marţi seară, la B1 TV, că Guvernul nu împarte PIB-ul, ci bugetul, răspunzând unei întrebări despre alocarea a 6% din PIB pentru educaţie.

Citeşte şi: Asistenţa Socială, buget de TREI ori mai mare decât Sănătatea şi Educaţia

”Se vor plăti despăgubiri pentru educaţie, se creşte salariul minim – 270.000 de bugetari sunt în această situaţie”, a spus Voinea.

Citeşte şi: Chiţoiu, despre OUG cu “geruri anormale”: Era o prostie scrisă acolo

”În primul rând, nu există departament de Buget, este minister. Nu comentez declaraţiile colegilor din Guvern, nu am comentat nici măsurile fiscale, este apanajul dlui Chiţoiu”, a precizat Liviu Voinea, după ce i s-a cerut să comenteze scoaterea unei ordonanţe despre care ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a spus că este ”o prostie”.

”Actele au întotdeauna doi autori, dar în fine. Scopul acestei ordonanţe era să ofere ajutor primăriilor, din fondul de rezervă. Acea ordonanţă avea zeci de măsuri, clarifica modalităţile prin care se pot da banii, eu nu comentez declaraţiile. Politica fiscală nu este problema mea”, a mai spus ministrul delegat pentru Buget.

”Cine a scris asta… se va face o anchetă în minister”.

”Se dezgheaţă economia, şi anul acesta a crescut cu 2,6%, salariile cresc pentru 270.000 de bugetari, iar pentru restul, stagnează. Salriile care cresc sunt cele foarte mici, e adevărat că sunt şi alte salarii mici. Guvernul a luat această decizie. Unul din scopurile Legii salarizării bugetare a fost reducerea diferenţelor dintre salariile mici şi salariile mari, stagnând salariile mari”, a mai spus Liviu Voinea.

 ”Deficitul este mai mic, plătim o dobândă mai mică la împrumuturi, facem ceva bun cu ţara”. 

Despre investitorii străini: ”Când priveşti mediul de afaceri, trebuie să priveşti şi cu bune şi cu rele. Şi există şi multe zone exceptate”.

”Investiţiile vin pe trei canale: prin aport la capitalul social, profitul reinvestit şi împrumuturile intrafirme. Când au fost vârfuri de investiţii, în 2007, 2008, erau, de fapt, împrumuturi intrafirme”, a spus Liviu Voinea.

Totodată, ministrul a precizat că ”nu s-a negociat în genunchi, cu sau fără FMI, tot aşa ar fi fost. Am negociat pe scaune, la masă”.

 

Cele mai citite

Alexandru Rafila e convins: “Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor”

La ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor de construcție a Spitalului Regional de Urgență Cluj, desfășurată sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că...

Alexandru Rafila e convins: “Calitatea asistenţei medicale se va îmbunătăţi simţitor”

La ceremonia oficială de inaugurare a lucrărilor de construcție a Spitalului Regional de Urgență Cluj, desfășurată sâmbătă, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a subliniat că...

Polonia investește în securizarea şi întărirea frontierei estice. “Am luat decizia de a investi 10 miliarde de zloţi”

Prim-ministrul Donald Tusk a anunțat sâmbătă că Polonia va aloca peste 2 miliarde de euro pentru consolidarea și securizarea frontierei sale estice, aceasta fiind...
Ultima oră
Pe aceeași temă