14.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăPreşedintele CJ Cluj: O eventuală preluare a Spitalului CF "nu e o...

Preşedintele CJ Cluj: O eventuală preluare a Spitalului CF “nu e o bucurie” şi trebuie discutată

Şeful CJ Cluj, Horea Uioreanu, a declarat, că ideea ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, de transfer al spitalelor CF din ţară către autorităţile locale şi judeţene sau către Ministerul Sănătăţii “trebuie discutată”, informeazp Mediafax 

“Stăm destul de rău cu banii şi avem şase spitale în subordinea CJ Cluj. Va trebui să discutăm despre ideea domnului ministru Fenechiu. Nu este o bucurie preluarea încă a unui spital, mai ales că nu se spune dacă se transferă şi sume de bani. Dar trebuie văzut exact cum se vrea acest transfer”, a spus Uioreanu duminică.

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, nu a putut fi contactat pentru a-şi exprima punctul de vedere referitor la acest subiect.

Spitalul Universitar CF Cluj-Napoca funcţionează din anul 1920, într-o clădire construită în anul 1884.

Unitatea medicală are 277 de paturi şi are în componenţă clinici de ORL – Oftalmologie, Chirurgie, Interne, Neurologie şi Terapie Intensivă.

Casa Asigurărilor de Sănătate a Ministerului Transporturilor va fi preluată de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), în timp ce spitalele CFR din ţară vor fi transferate către autorităţile locale şi judeţene sau către Ministerul Sănătăţii, a anunţat, duminică, ministrul Relu Fenechiu.

“Am găsit în Ministerul Transporturilor spitale şi o casă de asigurări de sănătate. Nu a putut nimeni să-mi explice de ce ministerul are nevoie de o casă de sănătate. Am vorbit deja cu premierul şi a fost de acord ca în cel mai scurt timp să transferăm casa de sănătate la Casa de sănătate naţională, iar toate spitalele să le transferăm către consilii judeţene, primării sau către Ministerul Sănătăţii”, a afirmat Relu Fenechiu.

În subordinea Ministerului Transporturilor există 15 spitale, dintre care două în Bucureşti, respectiv Spitalul Clinic nr. 1 Căi Ferate Witting şi Spitalul Clinic nr. 2 Căi Ferate.

De asemenea, există spitale CF şi la Iaşi, Cluj-Napoca, Timişoara, Oradea, Braşov, Sibiu, Ploieşti, Constanţa, Galaţi, Paşcani, Craiova, Simeria şi Drobeta-Turnu Severin.

 

Cele mai citite

Ministrul german al economiei Robert Habeck susține strategia de a investi în combinate siderurgice

Ministrul german al economiei Robert Habeck a justificat miliardele de euro investite de ţara sa în fabrici de oţel verde prin nevoia de a...

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul...

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...
Ultima oră
Pe aceeași temă