17.7 C
București
miercuri, 29 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăPremierul Emil Boc le-a prezentat deputaţilor PDL proiectul de buget pe 2012...

Premierul Emil Boc le-a prezentat deputaţilor PDL proiectul de buget pe 2012 şi unele măsuri de ajustare

Discuţiile purtate luni, la Camera Deputaţilor, între premierul Emil Boc, preşedintele PDL, şi deputaţii democrat-liberalii s-au axat pe proiectul de buget pe anul 2012, dar şi pe anumite măsuri de ajustare pe care Guvernul intenţionează să le aplice începând de anul viitor, transmite Agerpres.

“A fost o discuţie mult mai aplecată pe viitorul proiect de buget cu necesitatea unor modificări legislative care vot trebui aduse într-o Ordonanţă care e în dezbatere la Comisia de buget acum în aşa fel încât bugetul să ajungă în Parlament până în 24-25 noiembrie şi apoi să terminăm până la sfârşitul anului”, a declarat Mircea Toader.

Cât priveşte comunicarea de către premier a unor măsuri de ajustare a bugetului pe anul viitor prin eliminarea unor facilităţi acordate până acum unor categorii de persoane, respectiv revoluţionarii, Mircea Toader a spus că parte dintre ei vor rămâne cu aceleaşi drepturi.

“La revoluţionari nu este niciun fel de… Rămân cu aceleaşi drepturi absolut toţi care au suferit deces în familie, moarte în Revoluţie, cei cu grad de invaliditate, răniţi. Singura categorie care nu va beneficia pentru anul viitor sunt aceia care şi-au câştigat pe bază de martori certificarea că au fost şi ei în Revoluţie”, a mai declarat Toader.

În context, a mai spus liderul deputaţilor democrat-liberali, preşedintele PDL a fost întrebat de modul cum decurg discuţiile în cadrul Coaliţiei pe marginea unor teme precum comasarea alegerilor.

“Bugetul e buget şi legislaţia privind comasarea şi alegerile parlamentare reprezintă o chestiune separată”, a declarat liderul grupului PDL din Cameră.

Mesajul premierului legat de alte priorităţi legislative, a mai spus Toader, a fost acela ca mai întâi să se adopte legislaţia privind alegerile şi comasarea acestora şi apoi să fie abordate chestiunile legate de revizuirea Constituţiei şi reorganizarea administrativ-teritorială.

La rândul său, deputatul Marius Spânu, secretar al grupului PDL din Cameră, a declarat că în privinţa bugetului, premierul le-a prezentat deputaţilor democrat-liberali principalii parametrii macroeconomici pe care a fost construit bugetul în contextul situaţiei europene şi măsurile pe care Guvernul intenţionează să le ia în sensul ajustării acestuia.

“Ne-a prezentat viziunea pe care o are Guvernul, cea de prudenţă, şi în acelaşi timp o serie de măsuri care vor fi luate împreună cu legea bugetului legate de anumite, să spunem, ajustări ale unor drepturi care au fost obţinute în decursul acestor 20 de ani, multe din ele, pentru marea majoritate a populaţiei României, profund imorale. Pentru acest lucru va trebui să modificăm nişte legi”, a declarat Marius Spânu.

Deputatul PDL a dat ca exemplu “indemnizaţiile revoluţionarilor”.

“S-a făcut un calcul şi s-a spus: toţi cei care au răniţi, urmaşi cu handicap chiar dacă au fost răniţi şi şi-au revenit toţi îşi vor păstra acea indemnizaţie care înseamnă 2700 de lei. Dar, ceilalţi, care din 2002 au venit şi s-au declarat eroi cu merite deosebite şi apoi au început să primească, nu li se vor lua înapoi case, terenuri, scutiri de impozite şi aşa mai departe, dar li se va lua această indemnizaţie. (…) Totuşi, la 20 de ani de la Revoluţie să primeşti aproape 30 de milioane de lei vechi pe lună nu mi se pare nici moral, nici nimic altceva”, a mai afirmat Marius Spânu.

O altă măsură care vizează ajustarea bugetului va fi legată de nivelarea facilităţilor legate de gratuitatea la călătoriile cu trenul, astfel încât numărul acestor călătorii să fie acelaşi pentru toate categoriile de pensionari, indiferent că aceştia sunt foşti CFR-işti sau magistraţi sau alţii, a mai declarat Marius Spânu

Cele mai citite

Tornadele au devastat statul Texas din SUA. Sute de mii de oameni au rămas fără energie electrică

Rafalele de vânt au atins puterea uraganului, iar în unele zone au fost însoţite de grindină de mărimea unei mingi de golf, conform actualitate.org. Vremea...

Plafonarea prețurilor la energie și gaze, suportată de companii. Statul le decontează cu întârziere facturile plafonate

Plafonarea prețurilor la gaze și energie a dat peste cap inclusiv afacerile furnizilor care sunt nevoiți să suporte din propriul buget facturile mai mici...

Locuitorii unui cartier din sectorul 1, sinistrați, după căderea unui copac

Un copac a căzut pe drumul de acces către cartierul Greenfield din sectorul 1 al Capitalei, locuitorii fiind sinistrați. Arborele căzut a blocat complet drumul...
Ultima oră
Pe aceeași temă