23.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăMoody's a retrogradat ratingul pentru 10 bănci germane

Moody’s a retrogradat ratingul pentru 10 bănci germane

Moody’s a retrogradat ratingurile datoriilor pe termen lung pentru 10 bănci germane (în primul rând bănci regionale), a extins revizuirea, şi a confirmat ratingurile şi pentru alte bănci.

Retrogradarea băncilor a pornit de la premisa că acestea nu vor fi sprijinite guvernamentale sau să primească ajutor extern în condiţiile noilor reglementări stricte impuse de Comisia Europeană, informează Businessinsider.com.

Moody’s a anunţat într-un comunicat de presă că menţine ratingul pentru o bancă, Landesbank Berlin AG (LBB). Totodată, agenţia de rating a degradat cu o treaptă ratingul pentru DekaBank Deutsche Girozentrale (DekaBank). Au fost retrogradate cu două trepte ratingurile pentru trei bănci, Landesbank Hessen-Thüringen GZ (Helaba), Landesbank Saar (SaarLB) şi ASS Nordbank AG (ASS).
De asemenea, au fost scăzute cu trei trepte ratingurile pentru şase bănci, Bayerische Landesbank (BayernLB), Deutsche Hypothekenbank (Deutsche Hypo), Landesbank Baden-Wuerttemberg (LBBW), Norddeutsche Landesbank GZ (Nord / LB), Norddeutsche Landesbank Luxembourg SA (NLBL) şi Bremer Landesbank Kreditanstalt Oldenburg GZ (BremerLB).
Agenţia a anunţat şi o reexaminare extinsă a ratingurilor pentru banca WestLB AG (WestLB).

În ceea ce priveşte “ratingurile pe termen scurt, am retrogradat la Prime-2 ratingurile a şase bănci, şi anume BayernLB, Hypo Deutsche, ASS, NLBL, SaarLB, şi WestLB. Evaluări pe termen scurt ale altor bănci nu au fost afectate”, se arată în comunicatul de presă emis de agenţie.

Razvan Voiculescu
Razvan Voiculescuhttp://razvan-voiculescu
Razvan Voiculescu, redactor Rl online
Cele mai citite

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...

Descoperă aromele delicioase ale bucătăriei: Rețete senzaționale cu Pui și Creveți pentru când ai nevoie de ceva ușor

Bucătăria este un loc magic în care se întâlnesc aromele, texturile și gusturile pentru a crea experiențe culinare de neuitat. Două ingrediente versatile și...
Ultima oră
Pe aceeași temă