22.9 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăMarko Bela: În 2010, am încheiat capitolul modificărilor de taxe

Marko Bela: În 2010, am încheiat capitolul modificărilor de taxe

Guvernul nu va mai modifica taxele în anul 2010, însă, din anul următor, eventuale schimbări de fiscalitate pot fi discutate, a declarat, marţi, la Antena 3, vicepremierul Marko Bela, preşedinte al UDMR.

 

Potrivit Agerpres, Marko Bela a fost întrebat dacă sunt adevărate recentele informaţii apărute în presă potrivit cărora Guvernul ia în calcul reducerea cotei unice de impozitare de la 16% la 10%, concomitent cu majorarea taxei pe valoarea adăugată de la 24% la 25%.

”În coaliţie, aproape săptămânal, există o bursă de idei. Fiecare vine cu fel de fel de idei, prin care vom salva România. Un lucru e cert, în ceea ce ne priveşte: anul acesta considerăm că am încheiat capitolul majorărilor de taxe, respectiv reducerilor. De la 1 ianuarie, e liber”, a răspuns Marko Bela.

El s-a referit şi la reaşezarea salariilor din sectorul bugetar la nivelul de dinainte de scăderile cu 25%.

”În primul rând, ceea ce ar trebui să se schimbe de la 1 ianuarie e problema salariilor şi anume prin reduceri şi reorganizări trebuie să ajungem într-o situaţie din 1 ianuarie 2011 să încercăm să reaşezăm salariile, deci 31 decembrie e termen”, a explicat viceprim-ministrul, la Antena 3.

Pe de altă parte, preşedintele UDMR a catalogat drept ‘ameninţări’ unele afirmaţii ale lui Gyorgy Frunda, senator al Uniunii, potrivit cărora această formaţiune politică ar trebui să iasă de la guvernare, Marko Bela arătând-se împotriva acestei ‘sugestii’.

”Domnul Frunda a avut o astfel de sugestie, dar trebuie să vă spun că în politică nu vii cu astfel de ameninţări şi eu însumi consider că ar fi un şantaj dacă ai declara astăzi că peste două sau trei luni ieşi din Guvern. Oricând putem să ajungem într-o situaţie când nu mai putem merge mai departe, dar, în acest moment, nu avem o astfel de decizie. Vă spun sincer că, după părerea mea, am avea interesul să păstrăm această coaliţie, ceea ce nu depinde, bineînţeles, numai de noi”, a susţinut Marko Bela.

Cele mai citite

VIDEO. Miko Hughes, despre cum a jucat alături de Arnold Schwarzenegger și replica care l-a făcut celebru

Miko Hughes povestește despre cum a ajuns să rostească una dintre cele mai memorabile replici din istoria filmelor anilor '90, în momentul când avea...

Un influencer din Dubai a fost amendat cu 1.800 de euro

Autoritățile au prins o femeie că a navigat cu o barcă pneumatică pe un țărm interzis după ce a postat chiar ea videoclipuri despre...

Cristian Diaconescu susținut la Președinția României de un partid surpriză

Fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, este disperat după imagine și funcții, fapt care este în căutare de susținători pentru a candida la...
Ultima oră
Pe aceeași temă