15.7 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăCriza financiară a provocat pierderi de 6 miliarde de dolari. Vezi cui!

Criza financiară a provocat pierderi de 6 miliarde de dolari. Vezi cui!

Dintre primii 400 de miliardari americani, doar şase dintre ei au pierdut mai mult de un miliard în ultimul an, relatează businessinsider.com.

Ray Dolby a pierdut 1,2 miliarde de dolari după ce s-au prăbuşit acţiunile de la Dolby. Cargill MacMillan, Marin MacMillan Pictet, Whitney McMillan şi Pauline MacMillan Keinath au pierdut fiecare câte 1,2 miliarde de dolari în urma clătinării imperiului Cargill.

Warren Buffett a pierdut 6 miliarde de dolari.

Principalele pierderile ale lui Buffett provin din scăderea cu 20% a acţiunilor la Berkshire Hathaway din ultimul an. De asemenea, el a pierdut din cauza reasigurării după tsunami, precum şi din cauza altor stocuri financiare care au slăbit în timpul anului.

Prin urmare, marele înfrânt este Warren Buffett, care încă deţine o avere de 39 de miliarde de dolari şi îşi doreşte să plătească mai multe taxe.

Citeşte aici editorialul lui Warren Buffett din ziarul The New York Times prin care cere creşterea taxelor pentru bogaţi.

Primii 400 de miliardari din SUA au devenit cu 12% mai bogaţi în ultimul an. Cel care conduce în topul profiturilor este fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, care a câştigat 11 miliarde de dolari.

În acelaşi timp, sărăcia americană atinge cote alarmante, iar diferenţele dintre clasele sociale nu au fost niciodată mai mari.

Cele mai citite

Accident pe Dunăre. Două persoane au murit, iar alte cinci sunt date dispărute

Două persoane au fost ucise și alte cinci au fost date dispărute în urma unei coliziuni între o ambarcațiune cu motor de mici dimensiuni...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Alexander Zverev, campion la Foro Italico

Germanul Alexander Zverev a câştigat pentru a doua oară în carieră turneul ATP Masters 1.000 de la Roma, după ce l-a învins în finală...
Ultima oră
Pe aceeași temă