23.4 C
București
miercuri, 22 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăCE ar putea introduce o taxă europeană ce va scădea contribuţiile ţărilor...

CE ar putea introduce o taxă europeană ce va scădea contribuţiile ţărilor la bugetul UE

Comisia Europeană va prezenta în septembrie opţiunile pentru o nouă taxă destinată strângerii de bani direct pentru bugetul UE, ce ar putea permite scăderea contribuţiilor ţărilor membre.

Comisia ia în considerare diferite forme de taxă directă, ce le-ar permite unor state membre să îşi scadă contribuţiile la bugetul european, a explicat comisarul european pentru buget Janusz Lewandowski, într-un interviu acordat FT Deutschland, citat de NewsIn.

Referindu-se la conceptul UE privind propriile resurse, prin care bugetul UE urmează să fie finanţat direct dintr-o sursă de venit, el a spus: “Multe ţări vor să îşi scadă contribuţiile. Acest lucru deschide uşa pentru a analiza propriile resurse”.

Lewandowski nu a precizat ce opţiuni ia în considerare Comisia, însă se pare că printre acestea s-ar număra taxa pe traficul aerian şi încasarea unei părţi din veniturile obţinute în urma vânzării cotelor de emisie de dioxid de carbon.

În prezent, 76% din bugetul UE provine din contribuţii ale statelor membre, iar restul din sistemul actual de resurse proprii.

Opţiunile vor fi incluse într-un document privind bugetul UE pentru perioada 2014 – 2020 care va fi publicat la sfârşitul lui septembrie.

Potrivit aşteptărilor, acest document va începe o serie de negocieri dificile privind viitorul buget european, în condiţiile în care guvernele încearcă să îşi scadă contribuţiile. Pe de altă parte, ţările membre s-ar putea opune impunerii unei taxe UE, pentru că vor să păstreze controlul asupra fondurilor primite şi cheltuite de insitutţiile UE.

Cele mai citite

Ciolacu se întoarce cu blugi turcești în coaliție. Cracul mai scurt e pentru PNL

Ilustrație: Marian Avramescu Deoarece, indiferent cât de mult rahat de Buzău ești pregătit să mănânci și să oferi în super anul electoral în curs,...

Israelul face un abuz grav asupra Associated Press: i-a închis transmisiunea în direct a acesteia pe tema evenimentelor din Fâşia Gaza

Associated Press a anunţat că oficiali israelieni au confiscat o cameră video şi echipament de emisie aparţinând agenţiei de presă şi au închis transmisiunea...

Angel Tîlvăr spune că navigația maritimă suferă cel mai mult de pe urma acțiunilor de bruiaj

Ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, a declarat marţi că navigaţia maritimă este cea care are cel mai mult de suferit de pe urma acţiunilor de...
Ultima oră
Pe aceeași temă