27.4 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăInvestigații România LiberăCare sunt cei mai mari 10 datornici privaţi

Care sunt cei mai mari 10 datornici privaţi

Cele mai mari companii datoare la bugetul de stat exclusiv cu capital privat, firme ori cetăţeni străini, sunt incluse în acest clasament realizat de Money.ro. Per total, însă, cele mai mari arierate se găsesc la societăţile de stat.

Electroputere Craiova este compania cu cele mai mari obligaţii restante la bugetul de stat – circa 113.000.000 de lei. Firma deţinută de arabii de la Al Arrab se află, constant, în topul rău platnicilor privaţi din România şi, de mai mult de un an, este în executare silită.

Pe locul doi găsim societatea Invest Romit aflată în proprietatea lui Răzvan Olteanu (5%) şi italianului Mavio Matteo (95%) cu o datorie de 105.000.000 de lei. Societatea, înfiinţată la începutul anului 2007, nu a depus niciun bilanţ contabil la registrul comerţului sau Ministerul de Finanţe. Aceasta este singura afacere a italianului în România, în timp ce Olteanu figurează cu alte trei firme la Registrul Comerţului.

Locul trei în “topul ruşinii” este ocupat de UCM Reşiţa. Producătorul de motoare şi turbine deţinut de compania INET AG înregistrează datorii de peste 86.000.000 de lei. Compania este listată şi la Bursă având simbolul UCM şi are o capitalizare de 30,6 milioane de lei.

Un nou intrat în top este SRL-ul Hermes Impex din Călăraşi deţinut de cetăţeanul bulgar Zhekov Ivan. Firma are ca obiect de activitate colectarea deşeurilor şi resturilor şi datorii neplătite la stat de 84,5 milioane de lei.

Firma mamă a combinatului RAFO Oneşti are de plătit la stat aproape 80.000.000 de lei. Petrochemical Trading are sediul în Austria însă este deţinută de un om de afaceri rus.

Firma Larika Impex ocupă locul şase în top cu datorii 73.000.000 de lei. Societatea are ca obiect de activitate operaţini de mecanică generală, este înregistrată în Giurgiu şi este patronată de cetăţeanul bulgar Angelov Popov.

Compania European Food a fraţilor Micula rămâne unul dintre cei mai mari datornici la stat. La jumătatea acestui an înregistra obligaţii restante de 66.000.000 de lei.

Pe locul opt în top este firma producătoare de băuturi alcoolice Alcoolcentro din Timişoara cu datorii de 61.000.000 de lei. Societatea este patronată de cetăţeanul italian Maurizio Villone. Datoriile acestei firme au explodat în al doilea trimestru al acestui an. Astfel, la 31.03.2010 Alcoolcentro SRL înregistra datorii restante la bugetul de stat de doar 9.167 de lei.

Aproape 54.000.000 de lei are de dat la buget societatea Principal Company, producătoarea mezelurilor Salonta şi Matache Măcelaru. Companiei i-a fost cerută inoslvenţa de către mai mulţi creditori. Acţionarii au justificat situaţia grea prin care trece firma prin faptul că nu reuşesc să-şi recuepreze la timp creanţele.

Pe ultimul loc, al zecelea, se găseşte Agrisco SRL cu debite de 36.000.000 de lei. Societatea activează de doar doi ani, are ca obiect de activitate comerţul cu produse agricole şi animale şi este deţinută de cetăţeanul grec Giannikas Evripidis.

 

Cele mai citite

Marcel Ciolacu, despre posibilitatea ca Rusia să atace România: “Suntem pregătiți”

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat, într-o declarație sâmbătă, că România este o țară sigură și că nu există motive de îngrijorare în ceea ce...

Două organizații criminale care se ocupau cu introducerea ilegală de cetățeni chinezi în Spania au fost desființate

Europol a sprijinit Poliția Națională Spaniolă (Policía Nacional) în desființarea a două organizații criminale care au introdus ilegal sute de cetățeni chinezi folosind o...

Marcel Ciolacu, despre posibilitatea ca Rusia să atace România: “Suntem pregătiți”

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat, într-o declarație sâmbătă, că România este o țară sigură și că nu există motive de îngrijorare în ceea ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă