22.4 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăInternaționalVIDEO. EMMY 2015. Prima câștigătoare afro-americană pune la zid Hollywood-ul: ”Nu poți...

VIDEO. EMMY 2015. Prima câștigătoare afro-americană pune la zid Hollywood-ul: ”Nu poți să câștigi un Emmy pentru roluri care nu au fost scrise”

Viola Davis a devenit, duminică noaptea, prima femeie afro-americană care a câștigat un Emmy, iar în discursul ei de mulțumire a atras atenția asupra lipsei de diversitate din filmele și serialele de la Hollywood, potrivit New York Times.

Davis a câștigat premiul Emmy pentru cea mai bună actriță într-o dramă, pentru rolul interpretat în serialul ”How to get away with murder”, unde joacă o avocată de succes și profesoară de drept penal, al cărei soț a fost ucis. 

Citește și: ”Urzeala tronurilor”, RECORD la gala Emmy. Câte premii a primit

Actrița a atras atenția că, din cauza lipsei oportunităților pentru femeile afro-americane, filmele și serialele de la Hollywood sunt populate, în majoritate, de vedete caucaziene.

Vedeta de televiziune a citat-o pe Harriet Tubman, o activistă a secolului XIX, pentru a arăta exact cât de dramatică este situația pentru actrițele afro-americane. Viola Davis le-a mulțumit, în discursul ei, scriitorilor de scenarii care scriu roluri pentru femei de culoare, dar și actrițelor afro-americane de la Hollywood.

Citește și: FOTO: Ce ţinute spectaculoase au ales vedetele la Premiile Emmy 2015

 ”În mintea mea, văd o linie de demarcație. Dincolo de acea linie, văd câmpii verzi acoperite de flori și femei frumoase, albe, cu mâinile întinse către mine. Dar nu reușesc să ajung acolo. Nu reușesc oricât de mult încerc. Aceste cuvinte îi aparțin lui Harriet Tubman și au fost spuse în 1800. Vreau să vă spun ceva: ”Singurul lucru care desparte femeile de culoare de oricine altceva este oportunitatea. Nu poți să câștigi un Emmy pentru roluri care nu au fost scrise”.

Așa că vreau să le mulțumesc scriitorilor, oameni minunați ca Ben Sherwood, Paul Lee, Peter Nowalk, Shonda Rhimes. Acești oameni au schimbat paradigm pentru ce înseamnă să fii frumoasă, să fii sexi, să fii o femeie în rol principal, să fii neagră.

De asemenea, le mulțumesc lui femeilor ca Taraji P. Henson, Kerry Washington, Halle Berry și Gabrielle Union pentru că ne-au dus dincolo de acea linie”, a spus Davis în discursul ei de mulțumire. 

Sursa: Youtube/ ABCEntertainment

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, crede că oxigenul este un gaz inflamabil. Nicușor Dan, primarul Capitalei, îl crede

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, politician foarte cunoscut în cadrul USR, susține că oxigenul este un gaz inflamabil. Inclusiv în prospectele unor produse tip...

Rusia – Ucraina, ziua 816. Președintele Bulgariei, filo-rus, susține că Rusia nu poate fi învinsă

Președintele Bulgariei, Rumen Radev, cunoscut pentru opiniile sale favorabile Rusiei, a declarat că victoria Ucrainei în actualul război contra Rusiei este "imposibilă". Șeful statului bulgar...

Oamenii legii au descoperit aproximativ 6.000 de litri de motorină în urma unor percheziții domiciliare

La data de 17 mai 2024, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava, sub coordonarea procurorilor...
Ultima oră
Pe aceeași temă