Un barbat a incercat sa intre in palatul Buckingham

Un bărbat a fost arestat încercând să între în palatul Buckingham, conform The Sun.

Share

Lorand Stoica 0 comentarii

Actualizat: 11.07.2019 - 18:56

Un bărbat a fost arestat în noaptea de marţi spre miercuri după ce a escaladat porţile palatului Buckingham, reşedinţa oficială din Londra a reginei Elisabeta a II-a, a anunţat joi Scotland Yard, citat de AFP.

"Un bărbat de 22 de ani a fost arestat în jurul orei 02:00 dimineaţa (01:00 GMT) miercuri, 10 iulie, de ofiţeri specializaţi de poliţie după ce a escaladat grilajul de la intrarea în palatul Buckingham", se arată în comunicatul Scotland Yard.

Bărbatul nu era înarmat şi incidentul nu este tratat ca unul de natură teroristă, a precizat poliţia. Joi dimineaţa, intrusul era încă în arest preventiv la Londra. O purtătoare de cuvânt de la Buckingham a menţionat că regina se afla la palat în momentul incidentului.

"Era hotărât să intre"

Potrivit tabloidului The Sun, individul s-a învârtit timp de câteva minute pe peluzele palatului, înainte să fie arestat. Tânărul "era hotărât să intre şi a bătut cu putere în uşi, dar din fericire peste tot era bine închis, de această dată", a indicat pentru ziar o sursă din cadrul monarhiei.

Tentativele de intruziune în palatul Buckingham nu sunt evenimente excepţionale. Anul trecut, o persoană fără adăpost a fost găsită dormind în parcul palatului. Cazul cel mai spectaculos datează însă din 1982, când un bărbat de circa 30 de ani, Michael Fagan, a reuşit să se strecoare până în dormitorul reginei, care era în pat.

Comentarii