12.4 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăInternaționalRammstein şi-a dezvăluit întreg arsenalul la Bucureşti

Rammstein şi-a dezvăluit întreg arsenalul la Bucureşti

Rammstein a încheiat cele trei zile de Sonisphere, duminică, la Romexpo, printr-un show în care şi-a prezentat tot arsenalul de concert: hituri precum “Feuer Frei” şi “Ich Will”, artificii, flăcări, rachete deasupra mulţimii, dar şi un steag al României cu simbolul trupei germane, potrivit Mediafax.

De altfel, înaintea show-ului Rammstein, spaţiul scenei a fost acoperit, pentru ca surpriza pentru fanii trupei să fie completă. În spatele pânzei, a apărut un steag imens al Germaniei, înainte ca trupa să apară pe scenă, în aplauzele publicului, pentru a cânta “Rammlied”.

Artificiile şi flăcările nu s-au lăsat aşteptate. La “Feuer Frei”, membrii trupei şi-au pus pe faţă măşti prin care au scos flăcări de câţiva metri, deasupra publicului. Au urmat artificiile în timpul melodiei “Wiener Blut”, pentru ca apoi, după o doză de adrenalină, luminile să se facă nostalgic roşii, iar Till Lindemann să cânte celebrul refren al lui Edith Piaf, “Non, rien de rien”, pe “Frühling in Paris”. Dar, cum un bărbat de doi metri, îmbrăcat în costum mulat, cu harnaşament şi licenţiat în pirotehnie nu poate fi prea mult timp sentimental, show-ul a continuat cu momentul în care clăparul Christian “Flake” Lorenz a fost incendiat de vocal, după ce a fost bătut şi înghesuit într-o cadă, cel din urmă, ridicându-se pe o platformă şi turnând o flacără lichidă peste acesta. Incendierile au continuat pe piesa “Benzine”, când un “nefericit” a alergat în flăcări pe scenă, fiind aprins de acelaşi Till.

De altfel, trupa germană şi-a arătat tot arsenalul: artificii uriaşe au explodat deasupra scenei, rachete controlate s-au îndreptat spre public şi s-au întors la scenă, toate acestea în timp ce Flake, îmbrăcat în costumul său cu sclipici alerga pe eterna lui bandă, cântând la clape. Din concert nu au lipsit hiturile “Links 2-3-4”, “Du Hast” şi, în final, mai noul “Pussy”, care a beneficiat şi de un controversat videoclip porno. Pe ultima piesă oficială, Till a încălecat pe un tun aşezat la marginea scenei, din care au ieşit spumă şi confetti.

La bis, între “Sonne” şi “Ich Will”, Flake s-a plimbat cu o barcă pneumatică printre spectatori, arătând, într-un final, steagul României inscripţionat cu simbolul Rammstein. Membrii trupei s-au adresat, de altfel, spectatorilor, în româneşte. “Mulţumesc foarte mult”, le-a spus Till Lindemann fanilor, pentru ca, la final, să încheie cu “Rammstein vă iubeşte”, în timp ce toţi membrii formaţiei au îngenuncheat în faţa celor peste 30.000 de spectatori prezenţi la show.

Rammstein este o formaţie germană, ale cărei baze au fost puse în 1994, în Berlin. Trupa este formată din Till Lindemann (voce), Richard Z. Kruspe (chitară şi backing vocals), Paul H. Landers (chitară, backing vocals), Oliver “Ollie” Riedel (chitară bas), Christoph “Doom” Schneider (tobe şi percuţie electronică) şi Christian “Flake” Lorenz (clape).

Până în prezent, trupa a lansat şase albume: “Herzeleid” (1995), “Sehnsucht” (1997), “Mutter” (2001), “Reise, Reise” (2004),”Rosenrot” (2005) şi “Liebe ist Fuer Alle Da” (2009). Rammstein a mai fost în Romania pentru a filma videoclipul piesei care dă titlul penultimului material discografic, “Rosenrot”.

Ultima zi Sonisphere, al cărei cap de afiş a fost Rammstein, a fost deschisă cu un recital al trupei româneşti “Luna Amară”. Au urmat cei de la Anathema, care şi-au deschis show-ul prin coverul trupei Led Zeppelin, “Kashmir”, şi trupele Stone Sour şi Alice in Chains, care au încălzit atmosfera pentru Rammstein.

Dacă prima zi a festivalului Sonisphere, vineri, care a avut ca principal punct de atracţie trupa Manowar, a fost una relaxată, sâmbătă, ziua celor patru mari trupe, Metallica, Megadeth, Anthrax şi Slayer, a fost una în care fanii au luat cu asalt Romexpo, formând cozi de sute de metri, pentru a intra la concert.

Tuborg Green Fest presented by Sonisphere s-a desfăşurat de vineri până duminică, la Romexpo, şi a adus cele mai importante trupe rock ale momentului în faţa a zeci de mii de fani.

Prima zi a Sonisphere România a fost marcată de concertul Manowar care, deşi au cântat doar o oră, au electrizat cei aproximativ 10.000 de spectatori. Tot vineri au cântat, în cadrul aceluiaşi eveniment, trupa israeliană Orphaned Land, Volbeat, Paradise Lost şi Accept.

Sâmbătă, “The Big Four” au scris istorie rock la Bucureşti. Cea mai aşteptată zi a Tuborg Green Fest presented by Sonisphere Festival i-a avut ca invitaţi pe legendarii “The Big Four” – Metallica, Slayer, Megadeth şi Anthrax. Cele patru trupe au zguduit scena de la Romexpo, într-un show de sunet şi lumini care i-a lăsat fără răsuflare pe cei peste 35.000 de fani ai rockului prezenţi la Romexpo.

Tuborg Green Fest 2010 presented by Sonisphere Festival a fost organizat de East European Concert şi Marcel Avram, în asociere cu D&D East Entertainment.

Cele mai citite

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat Ministerul Muncii: Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale

Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale iar formula care va fi stabilită va ţine cont, printre altele, de nivelul...

Benjamin Netanyahu este „dezgustat” de mandatul de arestare cerut de către procurorul-şef al CPI Karim Khan

Premierul israelian Benjamin Netanyahu anunţă luni că ”respinge cu dezgust” mandate de arestare cerute de către procurorul-şef Curţii Penale Internaţionale (CPI) Karim Khan, atât...

Cristian Vasilcoiu, secretar de stat Ministerul Muncii: Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale

Proiectul privind salariul minim prevede că nu vor exista diminuări salariale iar formula care va fi stabilită va ţine cont, printre altele, de nivelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă