21.5 C
București
marți, 28 mai 2024
AcasăInternaționalLady Gaga, marea câştigătoare

Lady Gaga, marea câştigătoare

Show-ul MTV Europe Music Awards 2011 din acest an a transformat Odyssey Arena din Belfast într-un adevărat spectacol de lumină şi culoare.

 

Marea câştigătoare a serii a fost cântăreaţa ameri-cană Lady Gaga, care a obţinut patru trofee.

La fel de extravagantă ca întot-deauna, artista Lady Gaga a fost din nou în centrul atenţiei la gala MTV Europe Music Awards 2011 de la Belfast, din Irlanda de Nord. Din şase nominalizări, ea a ob-ţinut patru premii la categoria „cel mai bun cântec” („Born This Way”), „cea mai bună cân-tăreaţă a anului”, „cel mai bun videoclip” („Born This Way”) şi „artistul cu cel mai mare număr de fani”. Lady Gaga şi-a făcut apariţia pe scenă în mai multe ţinute sofisticate, accesorizate cu pălării imense, care îi aco-pereau faţa.

O ceremonie fără surprize

Primul premiu la gala MTV EMA a fost adjudecat de cântăreaţa Katy Perry la categoria „cel mai bun moment live”.  Artista a avut printre cele mai multe nominalizări, alături de Bruno Mars, Justin Bieber şi trupa Thirty Seconds To Mars. De altfel, aceşti artişti au câştigat cele mai multe premii în cadrul ceremoniei.

Starul canadian Justin Bieber a câştigat două premii, duminică seară, la Belfast – pentru cel mai bun cântăreţ şi cel mai bun cântăreţ de muzică pop. În ciuda succesului, adolescentul de
17 ani a părut mai preocupat de vestea că ar putea fi tată.

Tot două premii a câştigat şi cântăreţul Bruno Mars la cate-goriile „Cel mai bun debut” şi „Cea mai bună evoluţie”. Starul şi trupa lui au fost o apariţie in-teresantă pe scenă, în sacouri roz, asortate perfect la covor, de-clarând că poartă stilul „Barbie”.

Rapperul Eminem a câştigat la categoria „Cel mai bun artist hip-hop”, învingând artişti ca Snoop Dogg,  Jay Z ft Kanye West, Pitbull şi Lil Wayne. Organi-zatorii au introdus în acest an un nou premiu care celebrează diversitatea muzicii pe care MTV a oferit-o de-a lungul timpului, respectiv cel mai bun artist din lume. Trofeul a fost adjudecat de trupa sud-coreeană BIGBANG.

Alexandra Stan, nici un premiu

Românca Alexandra Stan, no-minalizată la categoria „Cel mai bun artist din Europa”, n-a reuşit să-şi adjudece premiul. Acesta a concurat cu nume consacrate în industria muzicală, precum câştigătoarea Eurovision 2010, Lena, şi revelaţia britanică Adele.

Premiul a fost câştigat de cân-tăreaţa Lena, în timp ce cântă-reaţa britanică Adele, deşi
a fost nominalizată la mai
multe categorii importante, printre care „Cel mai bun artist feminin” şi „Cel mai bun cântec”, n-a reuşit să câştige nici un premiu.

Omagiu pentru Freddie Mercury

Legendara formaţie rock Queen a fost recompensată cu premiul „Global Icon”, în contextul în care anul acesta se împlinesc 40 de ani de la fondarea trupei. Brian May şi Roger Taylor îm-preună cu Adam Lambert (voce) au interpretat pentru toţi cei prezenţi la Odyssey Arena cele-brele piese „The Show Must Go On”, „We Will Rock You” şi „We Are The Champions”.

Mai mult de 8.000 de fani au urmărit show-ul din Belfast şi concertele susţinute de Justin Bieber, David Guetta, Lady Gaga, Bruno Mars, Coldplay, Red Hot Chili Peppers, LMFAO, Snow Patrol şi Queen. Jessie J. a susţinut un moment emoţionant dedicat artistei Amy Winehouse. 

Câştigătorii MTV Europe Music Awards 2011

•Lady Gaga: „cel mai bun cântec” („Born This Way”),  „cea mai bună cântăreaţă a anului”, „cel mai bun videoclip” („Born This Way”) şi „artistul cu cel mai mare număr de admiratori”

•Justin Bieber: cel mai bun cântăreţ şi cel mai bun cântăreţ de muzică pop

•Thirty Seconds To Mars: cea mai bună trupă de muzică alternativă, cel mai bun turneu internaţional

• Bruno Mars: cel mai bun debut şi „cea mai bună evoluţie”

• Queen: premiul Global Icon

• Eminem: cel mai bun artist hip-hop

• Katy Perry: cel mai bun moment live

• Linkin Park: cel mai bun artist rock

• BIGBANG: cel mai bun artist din lume

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite

ONU condamnă atacurile mortale israeliene din Rafah

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat atacurile aeriene mortale ale Israelului lângă Rafah, în Fâşia Gaza."Condamn acţiunile Israelului care au ucis zeci...

Parlamentul danez respinge propunerea de recunoaștere a statului palestinian

Parlamentul Danemarcei a respins o propunere de recunoaștere a unui stat palestinian, susținând opinia guvernului că nu sunt întrunite condițiile necesare, în ciuda deciziei...

Transumanismul și inteligența artificială

Caracterizat sintetic, umanismul este concepția care-și asumă centralitatea omului în univers și îndeamnă la acțiuni de sprijinire a oamenilor, de eliberare și emancipare a...
Ultima oră
Pe aceeași temă